Autor: Tööstusuudised.ee • 6. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fazer Grupi käive ulatus mullu üle 1,5 miljardi euro

Fazer hoiab Eesti pagaritoodete turul hetkel kolmandat kohta.
Foto: Meeli Küttim
Vaatamata sellele, et Fazeri käive 2015. aastal võrreldes 2014. aastaga langes, ületati siiski ootusi. Käive oli 1,58 miljardit eurot ja kasum 44,9 miljonit eurot. Eestis ulatus Fazeri käive 16,85 miljoni euroni.

Fazer investeeris aasta jooksul tehastesse, tootmistehnikasse ja –varustusse ning jätkas ka oma töötajaskonna, brändide ja tööprotsesside arendamist, teatas ettevõte. 

Fazer grupi presidendi ja tegevjuhi Christoph Vitsthumi sõnul on Fazeri eesmärk tõsta järgnevate aastate jooksul ettevõtte konkurentsivõimet ja kasumlikkust.

„Seetõttu oleme näiteks Soomes investeerinud viimase kolme aasta jooksul oma ärisse umbes 100 miljonit eurot ning plaanime veel sama palju järgmise kolme aasta jooksul investeerida, kasvatades nii oma turuosa ja eksporti ning hoogustades uute töökohtade teket,“ rääkis Vitsthum pressiteates. 

Baltimaad kui langev turg. Fazer Eesti müügidirektori Vladimir Sapožnini sõnul oli 2015. aasta peamine eesmärk Eestis säilitada pagaritoodete segmendis turuosa ning tugevdada oma positsiooni maiustuste turul.

„Baltikumi pagaritööstustel ei ole viimastel aastatel kuigi lihtne olnud – traditsiooniliste pagaritoodete tarbimine kahaneb üha rohkem ning see muudab konkurentsi väikse tarbijaskonna nimel veelgi tihedamaks. Kuigi ka meie kogesime seda langust, võisime siiski rõõmu tunda kõrgema lisandväärtusega kategooria toodete kasvava populaarsuse üle,“ ütles ta.

Vladimir Sapožnin lisas, et Eestis on plaanis peagi turule tuua ka uusi tooteid. Tema sõnul kujunes 2015. aasta Fazeri maiustustele edukaks ja Eestis kasvas nii maiustuste käive, turuosa kui ka kaubamärkide positsioon. Uuringufirma Nielseni andmetel oli Fazer üks kahest suurtootjast, kes suutis mullu oma turuosa kasvatada. 

Ettevõte hoiab täna Eesti pagari­toodete turul 15%-lise turuosaga kolmandat kohta. Fazeri käive Eestis oli 2015. aastal 16,85 miljonit eurot. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077