Autor: Tööstusuudised.ee • 3. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnikakõrgkool hakkab tootmisjuhte koolitama

Näide Lean-juhtimisest: Ensto War Room ehk sõjatuba Keila tehases.
Foto: Eiko Kink
Tallinna Tehnikakõrgkool avab sügisel tootmise ja tootmiskorralduse eriala, mis aitab töötlevasse tööstusesse spetsialiste tuua. Uue õppekava kinnitas äsja ka haridusministeerium.

Tegu on rakendusliku kõrghariduse õppekavaga, mis valmistab üliõpilasi ette töötlevas tööstuses töötamiseks spetsialisti, protsessiinseneri või keskastmejuhina. Eriala sihtrühmaks on eelkõige kutsehariduse omandanud noored, aga ka juba tööstuses töötavad inimesed, kellel puudub vastav väljaõpe ja kvalifikatsioon. Eriala on võimalik omandada ka gümnaasiumilõpetajatel.

Õppekava on insenerikallakuga ja põhiosas valdkonnaülene. Üliõpilased saavad üldteadmised erinevate töötleva tööstuse valdkondade tehnoloogiatest, tootmistehnikast, kaasaegsetest tootmisprotsesside korraldamise ja tõhustamise meetoditest, sealhulgas ka LEAN-juhtimisest, samuti ka tootmisettevõtete erinevatest infotehnoloogilistest lahendustest ning nende omavahelistest seostest töötleva tööstuse protsessides. Üldiste valdkonnaüleste erialaste teadmiste ja oskuste omandamine toimub õppekavas olevate teoreetiliste ainete ja erinevate praktiliste projektide raames.

Esimestel kursustel tutvustakse erinevaid töötleva tööstuse valdkondi ja hiljem spetsialiseerub tudeng praktika käigus ühele kitsamale valdkonnale. Teadmiste ja oskuste omandamine toimub läbi praktikumide ning praktika ettevõtetes ehk töökeskkonnast. Õppetöös kasutatakse probleemipõhimist metoodikat, kaasatakse nii ettevõtete praktikuid kui akadeemikuid.

Õppekava väljatöötamisel on lähtutud tööturu vajadustest ja see vastab Kutsekoja poolt väljatöötatud tootmisjuhi tase 6 kutsestandardile. Õppekava läbinud õpilane saab tootmisjuhi kutse. 

Eriala avatakse alates 2016. aasta sügisest. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077