Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 15. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu Milli suurinvesteering Dobele tehasesse

Tartu Milli juhatuse liige Uuno Lausing.
Foto: Jassu Hertsmann
Tartu Mill on viimastel aastatel investeerinud Lätis asuvasse Dobele veskisse miljoneid eurosid. Viimane suurim investeering tehti möödunud aasta lõpus, kui valmis uus, pea 5,5 miljonit eurot maksev kaeraliin.

Uus kaeraliin sai valmis 2015. aasta detsembris. „Hetkel tootmine juba käib kuid mitte veel täisvõimsusel. Uue liiniga võime toota 22 000 tonni helbeid. Tulevikus ei ole toodanguks ainult kaerahelbed vaid ka helbed teistest teraviljadest nagu oder, rukis, nisu, riis ja tatar. Erinevate teraviljade kasutamine on vajalik selleks, et tulevikus toota erinevaid putrusid ja müslisid,“ selgitas Tartu Milli juhatuse liige Uuno Lausing ja lisas, et selle tootmisliini investeeringuks oli keskmiselt 5,5 miljonit eurot.

Kui siiani töötas Dobele veskis 200 töötajat, siis uue liiniga lisandus veel 7 töökohta.

Lisaks kaeraliini avamisele on Dobeleses peagi valmis saamas ka uus valmistoodete ladu. „Sellel aastal on suurim projekt kahe uue vastuvõtukoha ja hoiustamispunkrite ehitus. Selle valmides suureneb hoiustamismaht 60 000 tonni võrra 160 000 tonnini,“ rääkis uutest plaanidest Lausing.

Küsimusele, kas lähima konkurendi Fazeri Soome tehas, kes samuti laiendamas kaeratööstuse poolt, ohustab kuidagi nende turuosa või mõjutab kuidagi vilja kokkuostuhindasid, vastas Lausing, et loomulikult, sest ollakse ju osalised avatud turust. „Fazer sai täna töösoleva liini valmis umbes 2 aastat tagasi, seega uue liini ehitamine näitab, et võimsusest jääb puudu ja nõudlust on,“ ütles Lausing.

Pikemalt loe Äripäeva teemaveebist Põllumajandus.ee.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077