EAS avab järgmisel aastal tööstus- ja teenusettevõtete arenguprogrammi

EAS-i juht Hanno Tomberg
EAS-i juht Hanno Tomberg

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juht Hanno Tomberg tutvustas möödunud nädalal toimunud tööstusmessil Instrutec EAS-i uut tootmis- ja teenusettevõtetele mõeldud arenguprogrammi, mille eelarve on kokku 73 miljonit eurot.

„Uuringud näitavad, et on vajadus juhtimiskvaliteedi parendamiseks, tootmise uuendamiseks, uute toodete väljatöötamiseks, ja ka seda, et innovatsioonile ja tootearendusele tuleb rohkem rõhku panna,“ rääkis Hanno Tomberg oma ettekandes.

„Perioodil 2014-2020 on fookuses teadmiste ja juhtimise arendamine, sealt edasi tulevad uued tooted,“ selgitas Tomberg. Ta lisaks innovatsiooni- ja arendusosakute kõrval on kolmanda toetusmeetmena plaanis käivitada ettevõtte arenguprogramm.

Programmi oodatakse tööstusettevõtteid ja teenusettevõtteid, mis tegutsevad nutika spetsialiseerumise valdkondades, näiteks tervisetehnoloogia või ressursside väärindamise valdkondades.

Ettevõtte teekond arenguprogrammis võtab kuni kolm aastat. Meede on mõeldud ambitsioonikatele ettevõtetele, mis soovivad kasvada, arendada ja turule tuua uusi tooteid ning on valmis ka ise investeerima.

„Hindame ambitsioonikust ja ka ettevõtte enda investeerimisvõimekus on hästi oluline,“ märkis EAS-i juht ja lisas, et programm avaneb järgmise aasta jooksul. „Taotlusvoorud on jooksvad ja avanevad üsna pea.“

Ta rääkis veel, et Eesti konkurentsivõime on kitsaskoht, millele soovitakse tähelepanu pöörata. „Tahaksime ettevõtte arengut toetada tervikuna ja näeksime seda läbi ühe taotluse ja meetme. Et ei peaks esitama erinevaid taotlusi,“ selgitas Tomberg.

„Me oleme valinud sellise tee, et me ei soovi toetada masinate ostmist, vaid suurendada lisandväärtust. Kui ettevõte ütleb, et kui mul oleks masinaid rohkem, suudaksin ka rohkem toota, siis seda me ei soovi. Me soovime just suurendada lisandväärtust ehk enne masinate ostmist soovime arendada ettevõtte võimekusi,“ rääkis Tomberg ja lisas, et masinate ostmine suurendab mahtu, mitte lisandväärtust.  

Tööstusmess Instrutec toimus 18.-20. novembril Eesti Näituste Messikeskuses.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara