Tööstuspargid kaotanud varasema võlu

Kuigi tööstusparkide esindajad kinnitavad kui ühest suust, et huvilisi jätkub, otsivad ettevõtjad pigem alternatiivseid lahendusi. Vahi tööstusparki kinnistuid müüva maakleri Sandra Musta sõnul on tööstuspargid aja jooksul kaotanud endise võlu.

Juba kümmekonna aasta eest hakkas Pärnu linn planeerima Loode-Pärnu tööstus-küla. Ent plaaniks see toona jäigi, peagi saabus ka majanduskriis, mil ettevõtted laienemise asemel hoopis tootmist koomale tõmbasid. Praegu on tööstuskülas püsti vaid OÜ ¬Pereauto Renault’ ja Dacia sõiduautode müügisalong ja teenindushoone. Kokkulepped on olemas veel kuue firmaga.

SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus arendab tööstusparke Narvas, Jõhvis, Kivi-õlis ja Kohtla-Järvel. Nende kodulehelt on näha, et Narvas on huvi suur, ent teistes linnades ootab valdav osa kinnistuid alles huvilisi.

Kohalike omavalitsus huvide kõrval pakub konkurentsi ka eraettevõted. Tallinnas Priisles arendab tööstusparki Hammerhead OÜ, mis pindade müümise asemel neid hoopis välja üürib.

Loe rohkem Äripäevast.

Osale arutelus

  • Äripäev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara