Autor: Tanel Raig • 5. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HKScan lükkas investeeringu Eestisse edasi

HKScanil valmis strateegiliste investeerimisprojektide teostusuuring, milles muudeti plaani Eestis asuva Rakvere tootmisüksusesse investeerimise suhtes.

Rakverre uue tootmisüksuse ehitamise asemel keskendub kontsern oma praeguse tootmise efektiivsuse parandamisele ning uurib tellimustootmise võimalusi ja muid võimalikke meetmeid. Sellega on HKScan otsustanud, et ei kavatse praegu ellu viia plaani investeerida Eestis Rakveres asuva üksuse laiendamisse. Selle asemel panustab kontsern oma praeguste tootmisüksuste tootmise efektiivsuse tõstmisse ja võimsuse suurendamisse. Lisaks mõtleb HKScan tellimustootmise võimalustele jms meetmetele alternatiivina omainvesteeringutele. Nende meetmetega kiirendatakse uute toodete efektiivset tootmise alustamist. HKScan tuleb võimalike lisaväärtust andvate investeeringute juurde tagasi hiljem.

Lähiajaloo suurima üksikinvesteeringuna on HKScani juhatus aga toetanud ettepanekut ehitada täiesti uus tootmisüksus Lääne- Soome. 2017. aasta lõpus valmiva projekti väärtus on ligikaudu 80 miljonit eurot. Selles sisalduvad umbes 25 000 m2 suurune tehasehoone, infrastruktuur, masinad ja seadmed ning süsteemidega seotud hanked. Kavandatud investeerimisobjekti asukoha  kohta ei ole veel otsust tehtud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077