HKScan lükkas investeeringu Eestisse edasi

HKScanil valmis strateegiliste investeerimisprojektide teostusuuring, milles muudeti plaani Eestis asuva Rakvere tootmisüksusesse investeerimise suhtes.

Rakverre uue tootmisüksuse ehitamise asemel keskendub kontsern oma praeguse tootmise efektiivsuse parandamisele ning uurib tellimustootmise võimalusi ja muid võimalikke meetmeid. Sellega on HKScan otsustanud, et ei kavatse praegu ellu viia plaani investeerida Eestis Rakveres asuva üksuse laiendamisse. Selle asemel panustab kontsern oma praeguste tootmisüksuste tootmise efektiivsuse tõstmisse ja võimsuse suurendamisse. Lisaks mõtleb HKScan tellimustootmise võimalustele jms meetmetele alternatiivina omainvesteeringutele. Nende meetmetega kiirendatakse uute toodete efektiivset tootmise alustamist. HKScan tuleb võimalike lisaväärtust andvate investeeringute juurde tagasi hiljem.

Lähiajaloo suurima üksikinvesteeringuna on HKScani juhatus aga toetanud ettepanekut ehitada täiesti uus tootmisüksus Lääne- Soome. 2017. aasta lõpus valmiva projekti väärtus on ligikaudu 80 miljonit eurot. Selles sisalduvad umbes 25 000 m2 suurune tehasehoone, infrastruktuur, masinad ja seadmed ning süsteemidega seotud hanked. Kavandatud investeerimisobjekti asukoha  kohta ei ole veel otsust tehtud.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara