Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev, Электронный справочник Äripäev • 22. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hinnalangus toiduainetootmises mõjutas tööstuse statistikat

Hindade langus toiduainete tootmises oli mais üks suuremaid tootjahinnaindeksi langusesse panustajaid.

Tootjahinnaindeksit mõjutas mais võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus mäetööstuses ja toiduainete tootmises, samuti hindade tõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning kütteõlide tootmises.

2014. aasta maiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektroonikaseadmete ja toiduainete tootmises ning elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, samuti hinnatõus metallitootmises ja mäetööstuses.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2015. aasta mais võrreldes aprilliga 0,6% ja võrreldes 2014. aasta maiga -3,0%.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid mais keskmisest enam elektrienergia, naftasaaduste ja keemiatoodete hinnad, samas langesid mootorsõidukite ja nende osade, jookide ning metallide hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2015. aasta mais võrreldes aprilliga 0,8% ja võrreldes 2014. aasta maiga -1,5%.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid mais keskmisest enam nafta- ja põllumajandussaaduste ning elektrienergia hinnad, samas langesid tekstiilist toodete ja ehitusmaterjalide hinnad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077