Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev, Электронный справочник Äripäev • 25. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Graanul Investi miljonitehing

Eesti suurim pelletitootja Graanul Invest laiendab haaret ja soetab Läti konkurendi Latgrani. Kontsern kasvab sedasi Euroopa suurimaks pelletitootjaks.

Graanul Investi juhatuse esimees Raul Kirjaneni märkis, et Latgrani tegevusi on jälgitud pidevalt ja ülevõtmispakkumisi tehtud mitu korda. Lõplik müügiidee tuligi seniselt omanikult BillerudKorsnäs ABlt, kes soovib oma tegevust fokusseeida mujale kui pelletitoomisesse.

Kirjaneni sõnul Latgragi ost Graanul Investi jaoks eriti suuri muutusi ei too, kuna kontsern on juba aastaid kasvule suunatud. Küll aitab ost arendada logistikaküsimusi.

Kirjanen tõdes, et Latgrani ost on mahult kindlasti kõige suurem ostutehing, mida Graanul Invest on teinud. Kuna Läti suurimas pelletitootmise ettevõttes on Kirjaneni sõnul hea kollektiiv ja juhtkond, ei tohiks kahe firma ühinemisel probleeme tekitada.

Loe rohkem Äripäevast

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077