Altia sai õiguse toota Šoti viskit

Ühendkuningriigi maksu- ja tolliamet andis Altia Tabasalu tehasele ametliku loa segada, villida ja etikettida Šoti viskit. 

Ühendkuningriik on loonud kontrollsüsteemi, et tagada turgudel Šoti viskide autentsus. Altia on ainus tootja Eestis, kellel on Ühendkuningriigi maksu- ja tolliameti (HM Revenue and Customs) ametlik luba segada, villida ja etikettida Šoti viskit, teatas ettevõte.
 
Loa taotlemine on pikk protsess, mis võib aega võtta hulk kuid. Altia hakkas luba taotlema mullu juunis ja sai ametliku sertifikaadi aprillis. „Taotlemine on üsna keeruline, kulukas ja pikk protsess. Iga tootja peab andma ülevaate oma kaubamärkidest ning tehastest, kus segatakse, villitakse või etiketitakse Šoti viskit. Loa saamine tähendab tootja jaoks kohustust järgida kõiki vajalikke regulatsioone,“ rääkis Altia Eesti AS-i juhatuse esimees Kristel Mets.
 
Šoti viski tootmine on reguleeritud Euroopa Parlamendi ja nõukogu määrusega geograafiliste tähiste kaitse kohta.
 
Altia alustas Šoti viskide tootmist 2010. aastal ning toodab aastas umbes 300 000 liitrit viskit. Altia Tabasalu tehases toodevatest viskidest tuntumad on Rootsi turule suunatud Latitude 55 ja Läti kaubamärk Kurland Sailors Spirits.
 
Altia Corporationi tütarettevõte Altia Eesti AS on Eesti suuruselt teine alkoholitootja, mille tegevusest moodustab alkohoolsete jookide tootmine 57 ning import ligi 43 protsenti. Ettevõtte müügitulu oli 2014. aastal 37,3 miljonit eurot, millelt ettevõte maksis Eestis aktsiisi 17,4 miljonit eurot. Altia Eesti omatoodangu ekspordiriigid on Läti, Rootsi, Soome, Taani, Norra jt. Ettevõttes oli 2014. aasta lõpu seisuga 85 töötajat.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara