Autor: Tanel Raig • 20. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Altia grupp hakkab tootma mahepiiritust

Altia grupp alustab sel kevadel mahepõllundusest pärit teraviljast piirituse tootmist, milleks vajalikud sertifikaadid sai ettevõte möödunud sügisel.

Tootmine algab väiksemate partiidena Soomes asuvas Koskenkorva tehases ning destilleerimisel kasutatakse orgaanilist Soome teravilja, teatas Altia Eesti AS.

„Soomes on maheoder muutunud kättesaadavamaks. Lisaks on kasvanud nõudlus orgaaniliste alkohoolsete jookide järele, seda eriti Rootsis. Eelnevatel põhjustel on maheodra kasutamine alkoholi tootmisel muutunud meile huvitavaks võimaluseks,“ ütles Koskenkorva tehase direktor Antti Snellman.

Seni on Altia orgaanilise teravilja baasil valmistatud etanooli kasutanud akvaviitide tootmisel.

Altia Rootsi suurima kliendi, alkoholi jaekaubanduse monopoli Systembolaget eesmärgiks on kasvatada oma valikus orgaaniliste toodete hulka, nii et need moodustaksid 2020. aastaks kõigist müüdavatest toodetest kümme protsenti.

Koskenkorva tehas kasutab teravilja nii  piirituse tootmiseks kui ka tärklise ja loomasööda valmistamiseks. Tehas kasutab aastas ligikaudu 200 miljonit kilogrammi kodumaist teravilja.

Jaanuaris käivitub ka Koskenkorva tehase juurde rajatud keskkonnasõbralik 10-megavatise võimsusega jõujaam, mis sobib põllumajandusliku biomassi põletamiseks. Ligi 15 miljoni eurose investeeringuga tõuseb Altia energiasõltumatus Koskenkorva tehase auruga varustamisel 65 protsendini ning sellega vähendatakse sõltuvust turbast kui energiaallikast.

Altia Corporationi tütarettevõte Altia Eesti AS on Eesti suuruselt teine alkoholitootja, mille tegevusest moodustab alkohoolsete jookide tootmine 70 ning import 30 protsenti. Eesti turu osakaal on ettevõtte müügis 70 protsenti ning 30 protsenti läheb ekspordiks. Ettevõtte töötajate keskmine arv oli mullu 85.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077