Autor: Tanel Raig • 7. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GlasStress võitiss Saksa majanduse auhinna Eestis

Polariskoopide tootja GlasStress võitis tänavuse Saksa majanduse auhinna Eestis. Konkursi motoks oli "Edu uutelt turgudelt".

GlasStress tegeleb aastast 2003 polariskoopide tootmisega, mis aitavad mõõta klaasi sisepingeid. Klaasi sisepingeid mõõdetakse väga erinevates valdkondades. Nii kasutatakse Eestis toodetud polariskoope näiteks autotööstuses, et mõõta autode esiklaasi pingetaluvust.

“Võitja välja selgitamine osutus seekord päris keeruliseks”, ütles Peer Salström-Leyh, žürii liige ning auhinda väljaandva Saksa-Balti Kaubanduskoja Eesti juhatuse president. “Väga mitmed ettevõtted 16st kandidaadist suutsid žüriid veenda oma ettevõtte eduloos tänu uutele turgudele sisenemisele ja läbimõeldud ekspordistrateegiatele. Lisaks rõõmustas meid, et sellel aastal ei kandideerinud vaid Startupid Tallinnast, vaid tõesti ettevõtted üle Eesti“.

GlasStress veenis lõpuks žüriid innovatsiooni ja ekspordistrateegiaga. „Meile jättis sügava mulje, kuidas GlasStress on suutnud oma väikese meeskonnaga proaktiivselt ja jätkusuutlikult oma tooteid rahvusvahelistel messidel, eelkõige Saksamaal, tutvustada“, ütles Salström-Leyh.

Kuidas mõõta klaasi kvaliteeti kõige paremini? Sellele küsimusele otsisid kaksteist aastat tagasi vastust Tallinna Tehnikaülikooli Küberneetika Instituudi teadlased. Äriidee oli sündinud ning asutati ettevõte GlasStress. Tänaseks töötab ettevõttes viis inimest, kes teevad edukalt koostööd väga erinevate rahvusvaheliste klaasitööstuses tegutsevate partneritega.

Lähtudes praegusest poliitilisest kriisist Venemaaga ja sellest tulenevatest majanduslikest tagajärgedest, oli Saksa-Balti Kaubanduskoja poolt välja antava auhinna selle aasta motoks „Edu uutelt turgudelt“. Žüriisse kuulusid majandusministeeriumi, Saksa saatkonna, Germany Trade & Investi, Kredexi, Saksa-Balti Kaubanduskoja ja konkursi peasponsorite esindajad. Kuuest finalistist suutis žürii liikmeid kõige rohkem veenda GlasStress tänu oma jätkusuutlikule turule sisenemise strateegiale ja ettevõtte filosoofiale.

Auhinna koos 5 000 eurose rahatšekiga andis võitjale Tallinna Reaalkooli aulas toimunud pidulikul auhinnatseremoonial üle Christian Matthias Schlaga, Saksa suursaadik Eestis ja Saksa majanduse auhinna patroon.

Nii võitja kui ka kõik finalistid saavad lisaks tasuta aastase liikmelisuse Saksa-Balti Kaubanduskojas, kuhu kuulub praeguseks 415 liikmesettevõtet.

Tänavuse konkursi teised finalistid olid:

• Bioatlas OÜ – reagentide arendamine, tootmine ja müük, mida kasutatakse biotehnoloogia laborites

• Mistra Autex AS – kvaliteetsete vaipade tootmine (peamiselt autotööstusele)• Playluggage OÜ – kohvrite tootmine ja müük• TDB-Biodiscovery – toimeainete arendamine ja tootmine, tootmistehnoloogiate välja töötamine, keemiliste sünteeside ja  analüüside läbi viimine• Vecta Design OÜ - pinglagede tootmine, müük ja paigaldus

Varasemate aastate võitjad on olnud:

Meiren Engineering OÜ (2014)

Bole OÜ (2013)Suwem AS (2011)Asper Biotech AS (2009)

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077