Autor: Tanel Raig • 27. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuulegeneraatorid kärpisid Eestis ABB tulust viiendiku

Keerulise olukorra tõttu tuulegeneraatorite turul vähenes ASi ABB müügitulu eelmisel aastal 19%.

ABB müügitulu vähenes eelmisel aastal ligi 20%. Müügitulu vähenemine oli seotud eeskätt keerulise olukorraga globaalsel tuulegeneraatorite turul 2013. aasta lõpus ja 2014. aasta alguses. ”2013. aasta viimases kvartalis ilmnenud probleemid tuulegeneraatorite segmendis mõjutasid meie 2014. aasta terviktulemust. Globaalsed trendid mõjutasid oluliselt ka meie ekspordinäitajaid,” ütles ABB Balti riikide juht Bo Henriksson.

Ülejäänud tegevusvaldkondades ettevõtte tulemused siiski paranesid. ”Täitmata tellimuste maht oli 2014. aasta lõpus ligi 25 protsenti suurem kui aasta tagasi ning see annab alust vaadata käesolevasse aastasse jätkuvalt üsna optimistlikult,” märkis Henriksson.

Eelmisel aastal vähenes ka ABB töötajate arv 7% võrra. Vähenemise tingis ABB Grupi otsus müüa täiskorrashoiuteenuste ärivaldkond ettevõttele Nordic Capital.

ABB tegutseb Eestis alates 1992. aastast, ettevõtte tegevus jaotub kahte valdkonda: tootmine (generaatorid, ajamid, taastuvenergiaseadmed, elektrikilbid, komplektalajaamad) ning müük (ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektid, kesk- ja madalpingeseadmed, automaatikaprojektid, robotid, korrashoiuteenused). ABB on pälvinud viis korda (2007, 2008, 2009, 2011, 2014) Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse poolt välja antava „Aasta Välisinvestori“ auhinna ning korra (2008) Eesti parimale ettevõttele määratava „Ettevõtluse Auhinna“.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077