Tanel Raig • 15. aprill 2015
Jaga lugu:

ABB Grupp omandas ettevõtte Gomtec

Energeetika- ja automaatikatehnoloogiakontsern ABB Grupp omandas koostöörobotite portfelli laiendamise eesmärgil Saksa ettevõtte Gomtec GmbH. Pooled leppisid kokku, et ei avalikusta tehingu rahalisi tingimusi.

Gomtec arendab mehhatroonilisi süsteeme, mis ühendavad endas mehaanilisi, elektri-, side-, juhtimis- ja arvutitehnoloogilisi lahendusi. Ettevõttes on 25 töötajat. Gomteci tehnoloogiline platvorm toetab ABB püüdlusi uue põlvkonna koostöörobotite arendamisel.

 Gomteci ülevõtmisega täiendab ABB inimese ja roboti koostööl põhinevat automaatikatehnoloogiat, mille esimene läbimurre on YuMi, võimalusterohke kahekäeline tööstusrobot. YuMi peamine kasutusala on väikeste osade kokkupaneku automatiseerimine. ABB tutvustas YuMi-t esmakordselt sellenädalasel Hannoveri tööstustehnoloogiamessil. ”Me näeme täna automaatikaalase innovatsiooni kasvutrendi, kus inimesed ja robotid töötavad koos ja kõrvuti viisil, mis ei olnud varem võimalik,” ütles ABB automaatika ja ajamite divisjoni juht Pekka Tiitinen. ”Gomteci lisandumine ABB robootikaperre aitab meid laienemisel uutele turgudele ja tööstusharudesse.”  Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte tegevus jaotub kahte valdkonda: tootmine (generaatorid, ajamid, taastuvenergiaseadmed, elektrikilbid, komplektalajaamad) ning müük (ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektid, kesk- ja madalpingeseadmed, automaatikaprojektid, robotid, korrashoiuteenused).

Jaga lugu:
Seotud lood
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt