Autor: Tanel Raig • 6. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB Grupi tellimused kasvasid 2014.aastal

Energeetika- ja automaatikatehnoloogiakontserni ABB Grupp tellimused kasvasid 2014. aastal 9%.

ABB jätkas 2014. aastal orgaanilise kasvu algatusi. Tellimused kasvasid möödunud aastal 9%. Tellimusi tuli juurde  kõigis piirkondades ja divisjonides vaatamata keerulisele turuolukorrale. Suurte tellimuste (üle 15 miljoni dollari) maht kasvas 50%, baastellimuste (alla 15 miljoni dollari) maht ligi 5%, kusjuures kasvutrend ulatus läbi kvartalite. Saadud täitmata tellimuste maht kasvas 5%.

ABB Grupi müügitulu ning intresside-, maksude- ja amortisatsioonieelne tegevuskasum (EBITDA) oli eelmisel aastal väiksem elektrivõrkude ja –süsteemide divisjoni lõpetamata tellimuste ja projektitasude tõttu, kuid samas kasvasid rahavood. Ettevõtte puhaskasum ulatus 2014. aastal 2,6 miljardi dollarini ning kasum aktsia kohta 1,13 dollarini.

ABB eelmise aasta neljanda kvartali tulemused jäid peamistes kliendisektorites suuresti muutumatuks. Infrastruktuuriettevõtted püsisid kapitalikulutuste osas jätkuvalt ettevaatlikul positsioonil, mis oli tingitud teatud õiguslikest probleemidest Euroopas ja madalamast elektritarbimisest. Samas jätkusid investeeringuid elektriülekandesüsteemidesse. Tööstusklientide osas varieerus nõudlus laialt nii sektorite ja regioonide lõikes. Üldiselt tööstuse nõudlus kasvas nii energeetika kui automaatika valdkonnas. Seejuures oli kasv jõulisem nafta- ja gaasisektoris.

Tellimuste maht jäi viimases kvartalis stabiilseks, saadud täitmata tellimuste maht suurenes 5%. USA dollari kallinemine 2014. aasta viimases kvartalis mõjutas samas ka kvartali finantsnäitajaid.

 ABB Grupi baastellimused suurenesid  kuuendat kvartalit järjest. Kasvu toetas oluliselt suurenenud nõudlus nii elektrivõrkude ja –süsteemide kui kesk- ja kõrgepingeseadmete divisjonis, mis peegeldab positiivseid trende tööstusklientide sektoris.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077