Autor: Triin Adamson, kaasautor • 9. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10 põhjust, miks osta tööstusfirmasse robot

Äripäev avaldas 10 põhjust, miks soetada tööstusettevõttese robot.

"Kardetakse, et investeering ei tasu end ära. Ja et robotile ei jätku piisavalt tellimusi," lisas ta. Üks robot maksab keskmiselt 70 000–200 000 eurot.

Äripäev pani Riivesega koos kokku 10 põhjust, miks tasub osta firmasse robot.

1. Kulude kokkuhoid. Robotid aitavad kokku hoida ettevõtte üldkulusid, mis tõstab ettevõtte konkurentsi võimet. Kõige suurema kokkuhoiu saab elektriarvetelt, kuna robotitele pole vaja tagada töötajatega võrdset valguse ja ruumi soojuse taset. Robotid on täpsed ning nende tegevus on ühesugune, tänu millele on võimalik ühtlustada ning tõsta toodete kvaliteeti. Robotite kasutamisel ei tule silmitsi seista töötajate väsimusest ning tüdimusest tulenevate vigadega. Robotite kasutamisel on võimalik muuta töötajate töötingimusi paremaks, kuna nad ei pea enam töötama ohtlikes tööstusruumides. Lisaks omandavad nad roboteid kasutama õppides programmeerimisoskusi. Robotid võivad töötada ööpäev läbi ning ka nädalavahetuseti, mis tõstab tootlikkust ning aitab klientide tähtaegadest hõlpsamini kinni pidada. Robotid muudavad tootmise paindlikumaks, kuna robotitega on lihtne muuta tootmisprotsesse vastavalt toote disaini või kliendi nõuetele. Robotitega kaasneb ühtlane kvaliteet ning väheneb praaktoodete ning jäätmete kogus. Robotid saavad võtta üle ebameeldivad ning ohtlikud tööülesanded, muutes töökeskkonna turvalisemaks (vähem tööõnnetusi) ning säästes töötajate tervist. Roboteid on võimalik paigaldada kompaktselt, et hoida kokku väärtuslikku ruumi. Robotid muudavad tootmise kiiremaks ning efektiivsemaks, mistõttu on võimalik hoida kokku ka inventari arvel. Kõrgete teadmiste ja oskustega töötajaid on üha keerulisem leida ning nende tööjõukulu pidevalt suureneb.

2. Toodete kvaliteedi tõus.

3. Inimtööjõu töötingimuste paranemine.

4. Tootmismahu suurenemine.

5. Tootmise paindlikumaks muutumine.

6. Jäätmete ja prügi vähenemine.

7. Inimtööjõu tervise ning töökeskkonna turvalisuse paranemine.

8. Ruumi kokkuhoid.

9. Kapitalikulu vähenemine.

10. Tööjõu voolavuse vähenemine.

Lugege seda lugu pikemalt edasi Äripäevast!

 

Autor: Triin Adamson

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077