Autor: Tanel Raig • 9. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ida-Virumaa tööstused sõlmisid kokkuleppe gümnaasiumiga

Ida-Virumaa tööstusettevõtted Eesti Energia, Viru Keemia Grupp ja Eastman Specialities sõlmisid 8.aprillil loodavas Jõhvi riigigümnaasiumis Hea Tahte Kokkuleppe, et ühiselt suurendada noorte huvi inseneri eriala omandamise vastu Ida-Virumaal.

„Palju on räägitud üldharidussüsteemi õppesisu abstraktsusest ja vähesest eluga seotusest, mistõttu õpilased ning just poisid kaotavad huvi õppimise vastu. Tahame uues koolis selle puuduse korvata ja teha õppetöö võimalikult eluliseks. Teeme seda koostöös partneritega - uurimisõppe teemad ja kaasjuhendajad, koos loodud valikainete ainekavad ja spetsialistidest lektorid, päris tootmiskeskkonnad, motivatsioonistipendiumid õpetajatele ning õpilastele,“ rääkis loodava Jõhvi riigigümnaasiumi direktor Tarmo Valgepea.

Hea Tahte Kokkuleppe raames aitavad tööstusettevõtted luua, rakendada ja arendada koolis inseneeriateemalisi valikaineid ning arendada matemaatika ja loodusainete süvendatud õpet.

Eesti Energia juhatuse liige Andres Vainola sõnul on positiivne, et ettevõtted panustavad ühiselt. Nii on  noortel  võimalik omandada hea haridus ning nad teadvustavad, et karjäärivõimalusi pakuvad erinevad Ida-Virumaa ettevõtted. "Ootame noori insenerierialaga tutvuma meie tootmisüksustesse töövarjuna ja hiljem juba praktikale,“ rääkis Vainola.

Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Priit Rohumaa usub, et inseneeria valdkonna ja insenerikutse edendamine on Ida-Virumaal olulise ja selgelt positiivse mõjuga maakonna sotsiaal-majanduslikule edasijõudmisele, s.t maakonna elule ja heaolule.

Lisaks põlevkiviettevõtetele ühines Hea Tahte Kokkuleppega ka Ida-Virumaal tegutsev keemiatehas Eastman Specialities OÜ.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077