Autor: Tiive Murdoja • 4. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TÖÖTUBA: Kuidas hoida kokku tööjõukulusid?

Puhkusegraafik peab olema valmis märtsi lõpuks. Asjakohaseid näpunäiteid, kuidas arvestada ettevõtte optimaalset tööjõuvajadust, planeerida ettevõtte vajadustest lähtuvat ja majanduslikult kõige otstarbekamat puhkusegraafikut ning vältida samaaegselt tööseisakute ja ületundide kinnimaksmist, leiab 18. veebruaril toimuvast töötoast "Kuidas hoida kokku tööjõukulusid?".

Töötoas leiavad vastuse kõik ülal loetletud küsimused ja lisaks saab töötoas osaleja kaasa vajalikud tööriistad, mille abil on võimalik välja arvutada enda ettevõtte jaoks vajalikud personaliplaneerimise kontrollarvud. Seega - praktiline ja käegakatsutav tulemus töötoast kohe kaasa!

Töötuppa on oodatud kõik, kes oma ettevõttes tegelevad personalitöö korraldusega. Töötuba on heaks abimeheks vahetustega töötavatele ettevõtetele, aga samuti saavad asjalikke näpunäiteid alustavad ja väiksemad ettevõtted oma töö paremaks korraldamiseks.

Töötoas jagab oma kogemusi METI Personaliabi koolitaja ja tegevjuht Tiit Kruusalu, kes on tegelenud personalitööga alates 1995.aastast. Tema koolitused ja seal toodud näited on võetud isiklikust igapäevasest praktikast, mitte kabinetiteoreetiku toodangu kuiv ettelugemine.

* Äripäeva seminaridel on Tiit Kruusalu saanud osalejatelt 100%-lise soovitusindeksi.

Ajakava 9.00-9.30 Tervituskohv koos suupistete ja värske Äripäevaga

9.30-11.00 Töötuba, METI personaliabi OÜ koolitaja/tegevjuht Tiit Kruusalu11.00-11.15 Kohvipaus11.15-13.00 Töötuba jätkub13.00-13.30 Osalejate küsimused koolitajale

Töötuba toimub 18.veebruaril Äripäeva koolituskeskuses, aadressil Pärnu mnt 105, Tallinn.

REGISTREERUMINE: Töötoa hind on 98 € + km (km-ga 118,80 eurot). Registreerumiseks täitke registreerimisvorm või saatke oma kontaktid e-mailile [email protected]. Lisainfo telefonil 56 823 990.

Kohtumiseni töötoas!_________________________________________________________________

Töötoa sisu: Eelmise kümnendi viimases veerandis, kui ilmnesid juba märgid algavast majanduslangusest, olid avaliku sektori personalieelarved ilmselgelt ülepaisutatud, mida peeti enamasti normiks. Siiski jõudis kätte aeg, kui hakati nõudma ka seal personalikulude kärpimist, kirjutab METI personaliabi OÜ juhatuse liige ja tegevjuht Tiit Kruusalu.

Kruusalu: „Vaatasin kriitilise pilguga üle ~ 220 töötajaga ettevõtte personalitegevuse ja nägin, et ühes ja samas kuus on osadele makstud ületundide eest, samas teistele keskmist tasu tööaja eest, mis jäi neil töötamata, sest tööandjal polnud neile tööd anda. Jõudsin järeldusele, et kuigi töötajate arv vastas enam-vähem ettevõtte vajadustele, ei olnud tegevus ja personali jaotus üksuste vahel kõige otstarbekamalt korraldatud. Mõned ümberkorraldused sisseharjunud rutiinis aitasid saavutada ilma palkasid kärpimata kulude kokkuhoiu ~64 000 € aastas. Leidsin, et sama asi toimib ka väiksemate ettevõtete ning kasumile orienteeritud erasektori puhul, aidates neil lihtsate vahenditega oma töötajate palkamist paremini planeerida ja tegevust korraldada. "

Kuidas seda kõike saavutada ja enda ettevõtte jaoks tööle panna, sellest lähemalt 18.veebruaril Äripäeva seminarikeskuses toimuvas töötoas „Kuidas hoida kokku tööjõukulusid?“, kus igaüks saab kaasa mõne iseenda jaoks loodud vajaliku personaliplaneerimise tööriista.

Koolitaja METI personaliabi OÜ juhatuse liige/ tegevjuht Tiit Kruusalu

Tiit Kruusalu on tegelenud personalitööga alates 1995.aastast. Selle aja sisse on mahtunud erialane teenistus avalikus sektoris ja rahvusvahelisel tasandil ning eraettevõtlus. Üks Tiidu kunagine juht nimetas teda „hulluarstiks“, kelle ülesandeks oli „võit- võit“ tulemusega ära lahendada keeruliseks muutunud töösuhted. Tagajärgedega tegelemise kõrval ja nendest järeldusi tehes, on ta keskendunud personaliprobleemide ennetustööle, luues protseduure ja käitumisjuhiseid, koostades juhendmaterjale, koolitades ja nõustades abivajajaid töösuhete valdkonda puudutavates küsimustes. Tema koolitused ja seal toodud näited on võetud isiklikust igapäevasest praktikast, mitte kabinetiteoreetiku toodangu kuiv ettelugemine.

* Äripäeva seminaridel saanud osalejatelt 100%-lise soovitusindeksi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077