Autor: Raigo Neudorf • 2. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ alustab koostööd Saksa armee materjaliuuringute keskusega

Tallinna Tehnikaülikooli kaitse- ja julgeolekuuringute keskus alustab koostööd Saksa armee Bundeswehri materjaliuuringute keskusega. Koostöö objektiks on ennekõike inimesi ja tehnikat erinevate ohtude eest kaitsvate süsteemide loomine ja testimine.

2. oktoobril lepib TTÜ kaitse- ja julgeoleku-uuringute keskuse juhataja Katrin Idla Saksamaal kokku TTÜ ja Bundeswehri vahelise koostööprojekti täpsema kava uute lahenduste arendamise ja kasutamise osas.

Mitmed rahvusvaheliselt tunnustatud TTÜ teadlased on NATO teadus- ja tehnoloogiaorganisatsiooni töögruppides uute materjalide militaarrakendusi välja töötanud juba 10 aastat. Nüüdne kahepoolne koostöö Bundeswehriga keskendub ühistegevusele seni kasutamata materjalide ja tehnoloogiate rakendamiseks.

“Tegemist on ennekõike just inimesi aga ka tehnikat erinevate ohtude eest kaitsvate süsteemide loomise ja testimisega. Need süsteemid vähendavad kasutajate avastamist sensorsüsteemide poolt ja kaitsevad ka mõnede ohtude eest,“ kommenteeris Idla.

Kaitse- ja julgeolekuuringute keskus on 2014. aasta kevadel Tallinna Tehnikaülikooli juurde loodud strateegiliste kaitse- ja julgeolekutehnoloogiate arendamiseks ning rakendamiseks mõeldud üksus. See organiseerib teadusasutuste ja eri riikide teadlaste vahelist koostööd.

Varasemate kaitsealaste projektide raames on välja töötanud mitmeid militaartehnilisi lahendusi nagu näiteks segajad isevalmistatud lõhkekehade plahvatuste vältimiseks, mehitamata maastikuliikur, kompaktne ning kaasaskantav keemiliste ründerelvade analüsaator, vaatlusseadmeid eksitav kamuflaažitehnika ja keraamiline kergsoomusmaterjal ballistiliseks kaitseks.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077