Autor: Kaisa Gabral • 25. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metallitöötleja Lasertool laieneb Eesti turul

Metallitöötlusettevõte AQ Lasertool OÜ ostab ära ettevõtte Sertec Engineering Estonia OÜ. Kavatsuste kokkulepe on alla kirjutatud ning tehing peaks lähiajal lõpule jõudma.

"Tehingu eesmärk on laiendada AQ Lasertooli võimekust lehtmetalltootmises. Samuti soovime klientide jaoks oma kompetentsi tõsta järjest enam automatiseerituvas tööstusharus. AQ Lasertool, mis tegutseb Pärnus, Viimsis ja Jüris, hakkab mängima edaspidi nõudlike klientide jaoks olulist rolli,“ märkis AQ Grupi tegevjuht Claes Mellgren.

Ettevõtte Eesti üksuse juht Tarmo Luhaäär keeldus täpsustavatest kommentaaridest. „Väga tänan küsimuste eest, kuid kahjuks ei saa me hetkel teemat kommenteerida,“ märkis Luhaäär ja soovitas pöörduda grupi juhi Claes Mellgreni poole.

OÜ Lasertool allkirjastas möödunud nädala 18. kuupäeval kavatsuste protokolli, et ära osta teine metallitöötleja Sertec Engineering Estonia OÜ. Mellegreni sõnul viiakse tehing lõpuni lähiajal. Tehingu hinna osas ta kaarte avada siiski ei soovinud. „Hind on üks osa läbirääkimistest ja need veel käivad. Kuid usun, et väga lähitulevikus jõuame tehinguga lõpusirgele,“ märkis Mellgren.

Tema hinnangul plaanitakse ettevõte omandada koos töötajatega. „Mis puutub töötajatesse, siis me võtame üle ka nende lepingud samal kujul nagu need täna on. Meie plaan on mitte kedagi koondada, me vajame nende töötajate kogemust,“ märkis Mellgren.

Ettevõte plaanib tema sõnul Eestis jõulisemalt kanda kinnitada. „Ostame seepärast, et meile meeldib Eesti, meie praegusel Eesti äril läheb kenasti ja oleksime rõõmsad, kui meie siinne äri tulevikus veelgi kasvaks,“ lisas Mellgren.

Sertec Engineering Estonia OÜ on juhtiv metallitöötlusettevõte, mis valmistab metallosi autotööstusele ja tarbesõidukitele. Ettevõtte eelmise aasta müügikäive oli 5 mijlonit eurot ja ettevõte pakub tööd 75 töötajale.

OÜ Lasertool Eesti omanikuks on Aros Quality Group Aktiebolag. Grupil on 3500 töötajat Rootsis, Bulgaarias, Hiinas, Eestis, Indias, Itaalias, Leedus, Mehhikos ja Poolas. Grupi müügikäive oli möödunud aastal 2,5 miljardit SEKi ja ettevõttel on reiting AAA.

AQ Lasertool OÜ põhitegevusala on allhanke korras lehtmetallist, peamiselt alumiiniumist ja terasest toodete valmistamine maailma juhtivatele ettevõtetele, eelkõige auto-, rongi- ning energeetikatööstuses. Ettevõtte juhatusse kuuluvad Claes Håkan Mellgren (juhatuse esimees), Ragnar Koppel, Tarmo Luhaäär (tegevjuht) ning Per Olof Andersson.

2013. aasta detsembri lõpu seisuga töötas ettevõttes 229 inimest, mis on 34 töötaja võrra enam kui 2012. aastal. Ettevõtte müügitulu oli möödunud aastal  21 966 eurot, aruandeaasta kasum oli 3 443 eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077