Autor: Raigo Neudorf • 29. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Belluse omanik: tegutseme Vene ja Ukraina suunal pidevalt

Bellus Furniture OÜ kaasomaniku Rolf Relanderi kinnitusel tegeleb ettevõte vaatamata Ukraina kriisile pidevalt selle nimel, et olla lähitulevikus valmis nii Venemaa kui Ukraina mööblituru kiireks kasvuks.

Relander märkis, et hetkel pole idaturgudele eksportimine kuigi mõttekas, kuna sealsete valuutade kursid on kriisi mõjul langenud madalale, mis omakorda muudab eksporditava kauba tarbijate jaoks kalliks.

Läinud aasta oktoobris toimunud IV Mööblitootjate Liidu konverentsil rääkis Relander, et Bellus Furniture soovib olla valmis selleks, kui Venemaa ja Ukraina mööbliturul toimub hüpe.„Keskmise tarbija ostujõud on nendel turgudel madal ning me tahame olla valmis selleks, kui seal hakatakse pakkuma tarbijakrediiti. See on meie jaoks pikaajaline investeering,“ selgitas Relander. Ta lisas, et Belluse sugusel ettevõttel pole võimalik idaturgudel hinnaga konkureerida, küll saab ettevõte rõhuda oma imagole, kvaliteedile ja sellele, et ettevõte tuleb Euroopast.Relanderi kinnitusel pole Bellus Ukraina kriisi tõttu oma pikaajalisi plaane ümber teinud. „Me kogu aeg tegutseme nende turgude suunal ja jälgime, kuidas muutub seal tarbijate kindlustunne,“ kinnitas Relander.Kuigi hetkel moodustab Belluse müük Venemaa ja Ukraina turul ettevõtte kogumüügist väga väikese osa, avaldas Relander lootust, et 5 aasta pärast on olukord teine. Mingeid konkreetseid numbrilisi eesmärke pole mööblitootja tema kinnitusel siiski endale veel seadnud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077