Autor: Raigo Neudorf • 23. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kunda Nordic Tsement kergitab palka inflatsiooniga ühes rütmis

Kunda Nordic Tsemendi juhatuse esimehe Meelis Einsteini sõnul on ettevõtte põhieesmärgiks palga korrigeerimisel kompenseerida inflatsiooni mõju, et töötajate ostujõud säiliks.

„Nii võibki öelda, et meie palgad on viimastel aastatel tõusnud tarbijahinna indeksi võrra. Võimalusel oleme selle lisanud mõned protsendikümnendikud reaalpalga kasvatamiseks,“ selgitas Einstein.

Ta lisas, et Kunda Nordic Tsemendis toimus palga korrigeerimine aasta alguses ning tänavu tõstis ettevõte töötajate palganumbrit põhimõttel inflatsioon + 0,5%.Einsteini kinnitusel pole ettevõte üldist palgasurve suurenemist viimasel ajal täheldanud, küll tuleb ette, et teatud töökohtade palku peab eraldi vaatama ja vajadusel rohkem või vähem muutma.Lisaks palgale kehtib Kunda Nordic Tsemendis töötajatele suunatud motivatsioonipakett, mis koosneb tervest reast soodustustest: osaliselt toetatakse töötajate lõunasööki, spordisaali/ujula kasutamist, massaaži, prillide hankimist ja vaktsineerimist.

„Peame meeles juubeleid, samuti on meil lisapuhkuse päevad, tööõnnetuse kindlustus, omatoodangu allahindlus jm,“ lisas Einstein.

Statistikaameti teatel tõusis tänavu esimeses kvartalis keskmine palk kõigil tegevusaladel. Tööstusuudised uurib tuntud tööstusfirmadelt, kui palju on nad palku tõstnud ning millised on ettevõtete töötajatele suunatud motivatsioonipaketid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077