Autor: Raigo Neudorf • 6. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pooled eksportivatest ettevõtetest ei paku ostjatele piisavalt maksetähtaega

AS KredEx Krediidikindlustuse poolt Eesti ettevõtete hulgas läbiviidud uuring näitas, et ligi pooled eksportivatest ettevõtetest soovivad oma klientidelt üldjuhul ettemaksu.

Uuringust selgus, et 47% vastanute aastakäibest moodustab krediiditingimustel müük alla 10%. Kõigest 21% vastanute aastakäibest moodustab krediiditingimustel müük üle 90%.

 KredEx Krediidikindlustuse juhatuse esimehe Meelis Tambla sõnul dikteerivad tänases majandusolukorras tehingute tingimusi peamiselt ostjad ning konkurentsis püsimiseks tuleks olla paindlikum maksetähtaegade võimaldamisel.

„Sarnased küsitlused Euroopa ettevõtete hulgas näitavad vastupidist – enamik ettevõtteid annavad oma klientidele arvete maksmiseks lahkelt aega. See võib olla  konkurentsieeliseks ärimahtude kasvatamisel, oluline on tunda oma klientide vajadusi, ärimudelit ja pakkuda maksetingimusi, mis on kliendile sobivamad.“

 „Pikemate maksetähtaegade puhul peljatakse riski, et maksed jäävad venima või üldse laekumata. Ettevõttel on sageli raske saada taustainfot oma partneri kohta ja isegi kui seda hangitakse, siis võib kliendi finantsolukord kiiresti muutuda. Kindlam viis on taolised riskid kindlustada. Eestis pakub seda võimalust juba aastaid riiklik kindlustusselts, mille tegevusmahud on pidevalt kasvanud,“ lisas Tambla. Uuringus osales 205 ettevõtet. Uuringu viis KredEx Krediidikindlustuse tellimusel läbi Faktum & Ariko AS. KredEx Krediidikindlustus maandab ekspordi ja kodumaise müügiga seonduvaid ostjariske ja aitab kaasa ettevõtete laienemisel uutele eksportturgudele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077