Autor: Marta Jaakson • 21. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaare: tajutav on hoopis toormehindade kasv

ASi Kalev juhi Kaido Kaare sõnul statistikaameti tootjahinnahindeksi vähenemine ettevõttele mõju avaldanud ei ole, pigem on tunda toormehinna tõusu.

Kaare nentis, et statistikaameti poolt arvutatud tootjahinnaindeksi vähenemise aluseks olevate näitajate odavnemine Kalevile märkimisväärset mõju ei ole avaldanud.

„Meie valdkonnas on pigem tajutav oluline toormehindade kasv, eriti kakao hinnatõus. Seetõttu ei ole ette näha ka tootmise odavnemist,“ kommenteeris Kaare.

Ei Kalevile ega Põltsamaa Felixile pole Kaare sõnul olulist mõju avaldanud ka olukord Ukrainas. Kumbki ettevõte ei ole nimetatud turul aktiivne ega kasuta Ukrainast pärit tooraineid.

Statistikaamet teatas täna, et tööstustoodangu tootjahinnaindeks vähenes märtsis võrreldes veebruariga -0,9% ja võrreldes eelmise aasta märtsiga -2,6%.

Eestis valmistatud tööstustoodete hindade muutust iseloomustav indeksit mõjutas eelmise kuuga võrreldes enam hindade langus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning elektroonikaseadmete ja puittoodete tootmises, samuti hindade tõus mäetööstuses.

2013. aasta märtsiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning elektroonikaseadmete tootmises, samuti hinnatõus puittoodete tootmises.

Kui mullu tööstustoodangu toojahinnaindeks kasvas, siis alates käesolevast aastast on tootjahinnaindeks olnud langustrendis.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077