Autor: Raigo Neudorf • 31. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VKG suurinvesteering saab nurgakivi

2. aprillil toimub VKG tootmisterritooriumil Petroter III põlevkivi ümbertöötlemistehasele nurgakivi asetamine. 

Petroter III projekti maht on 80 miljonit eurot ning uus tehas käivitatakse 2016. aasta alguseks.

Projekti käigus eelistatakse kohalikke ettevõtteid ja oskustöölisi ning Petroter III projekti meeskonda kuuluvad nii esimest kui ka teist tehast ehitanud ja käivitanud VKG parimad insenerid. Kolm tehast koos (Petroter I, II ja III) loovad Ida-Virumaal ligi 300 uut töökohta. Petroter on VKG arendatud põlevkivi ümbertöötamistehnoloogia, mille alusel käivitati 2009. aasta detsembris esimene samanimeline tehas Petroter I. Kahe järgneva aasta jooksul tõestas tehnoloogia oma töövõimekust ning 2012. aasta augustis algas Petroter II ehitus. Uus tehas valmib järgmise aasta kevadel.

Petroter III tehas on oma sisult Petroter tehnoloogia edasiarendus, mis kasutab osaliselt kahele eelmisele tehasele loodud süsteeme ja tehnovõrke.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077