Autor: Kadri Põlendik • 3. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lenne juht Ukrainast: igaüks peaks olema murelik

Ukrainas oma toodangut müüv Eesti lasterõivaste tootja Lenne OÜ juht Urmas Leeman pidas Ukrainas toimuvat uskumatuks ega välistanud, et peab seal tegevuse lõpetama.

„Muidugi olen murelik, ma arvan, et igaüks peaks olema murelik, isegi siis, kui seal ettevõtlust ei oleks,“ sõnas Leeman. Ta ei osanud arvata, kui suureks võib Krimmis konflikt puhkeda, kuid märkis, et juba praegu on seal toimunu tema jaoks uskumatu.

Kui keeruline on olukord Ukrainas Lenne jaoks, ei osanud Leeman täpselt öelda, kuna ta ei olnud jõudnud veel oma koostööpartneritega suhelda, kuid valmis ollakse halvimaks.

„Selge see, et kui püssid pauguvad ja sõda käib, siis mingisugust ettevõtlust seal ei arenda,“ märkis Leeman. Lennel on 42 kauplust üle Ukraina, ka konfliktses Krimmi piirkonnas.

„Arvan, et see olukord on ka nende (maaletoojate – toim) jaoks nii raske, et nad ei oska kindlat seisukohta praegu öelda, mis saab tulevikus,“ rääkis Leeman. Lenne esindajad Ukrainas on RedHead Family Corporation ja ??? Finest.

Lenne alustas eksporti Ukrainasse 2003. aastal, nüüd on see ettevõtte suuruselt teine eksporditurg, kust teeniti 2012. aastal käivet 2,6 miljonit eurot. Lenne kogukäive oli samal aastal 19,5 miljonit eurot. Eksport moodustab ettevõtte käibest 80%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077