Autor: Kadri Põlendik • 27. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bellus Furnituri eksport vähenes

Mööblitootja Bellus Furnitur OÜ eksporttellimuste hulk on sel aastal vähenenud ligikaudu 10-12 protsenti võrreldes mullusega, tõdes ettevõtte tegevdirektor Urmas Aun.

Värskest konjunktuuriinstituudi uuringust selgus, et tööstusettevõtetel on nõudlus tavapärasest halvem ning 29% on probleeme eksporttellimustega. Seda kinnitas Aun, märkides, et neilgi on Skandinaavia turgudelt tulevate tellimuste hulk vähenenud. Miks, seda ei osanud ta põhjendada.

„Kuna meil on 99% eksport, siis ikka tajume Skandinaavia turul kukkumist, aga liigume sellel suunal, et võtame riike juurde ja turgu juurde,“ ütles Aun. Uute turgude püüdmine ei tulene aga ekspordi vähenemisest, vaid on järjepidev töö, millega ei saa tema sõnul ootama jääda.

Tuleviku osas jäi ta positiivselt meelestatuks. Saabuv sügis on aeg, mil inimesed tulevad puhkuselt ning märkavad, et mööbel tuleks välja vahetada, lisaks loodab Aun tellimuste kasvamisele jõulude ajal.

„Peab paremaks minema. Küll siis hakkavad ka uued turud lahti minema,“ tõdes ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077