Latvenergo käive mullusel tasemel

Latvenergo Grupi esimese kvartali käive püsis stabiilsena tasemel 314,7 miljonit eurot, teatas ettevõte.  Latvenergo Grupi puhaskasum 2013. aasta esimeses kvartali oli 7,1 miljonit eurot.

Vastavalt Latvenergo 2013. aasta esimese kvartali konsolideeritud lühendatud finantsaruannetele alustas Latvenergo Grupp 2013. aastat stabiilse käibe ja kasvava turuosaga Baltimaades. Latvenergo Grupi käive 2013. aasta esimeses kvartalis oli 314,7 miljonit eurot, mis tähendab, et käive on jäänud 2012. aasta sama perioodiga võrreldes stabiilseks.

Latvenergo Grupp on Baltikumi suurim elektrimüüja. Grupi müügimaht kasvas 2013. aasta esimeses kvartalis 2%, suurendades sellega grupi osa Baltikumi elektriturul 34 protsendini. Kokku on Latvenergo Grupp müünud Baltimaade jaeklientidele 2402 GWh elektrit. 2013. aasta esimeses kvartalis kasvas seoses Leedu ja Eesti elektrituru avanemisega oluliselt ka jaeklientide arv neis riikides – enam kui kümme korda võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Selle aasta esimeses kvartalis müüdi Leedus ja Eestis elektrit ligikaudu 600 GWh ehk ca 25% elektrimüügi kogumahust. See ületas konkureerivate elektrimüüjate müügimahu Lätis (289 GWh) enam kui kaks korda.

2013. aasta esimeses kvartalis tootis Latvenergo Grupp kokku 1385 GWh elektrit ja 1242 GWh soojusenergiat.

2013. aasta esimeses kvartalis suurenes Latvenergo poolt kohustuslike elektrihangete raames kohalikelt tootjatelt avaliku kauplejana ostetud elektrihulk 2012. aasta esimese kvartaliga võrreldes 56%. See avaldas negatiivset mõju 11,3 miljoni euro ulatuses ning on peamine põhjus, mis kärpis Latvenergo Grupi kasuminäitajaid. Latvenergo Grupi puhaskasum 2013. aasta esimeses kvartalis oli 7,1 miljonit eurot.

2013. aasta esimeses kvartalis tehti investeeringuid 36,3 miljoni euro ulatuses. Riia TEC-2 rekonstrueerimisprojekt on lõppemas, 2013. aasta esimeses kvartalis algasid jaamas vastuvõtutööd. Samal ajal suurendati kapitaliinvesteeringuid ülekande- ja jaotusvõrkudesse, selleks et parandada teenuste kvaliteeti ja tehnilisi näitajaid.

 

Osale arutelus

  • aripaev. ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara