Autor: Indrek Kald • 22. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omanik ühendas Kalevi ja Põltsamaa Felixi juhtimise

Norra kontsern Orkla liidab kahe oma gruppi kuuluva toiduainetööstuse, ASide Kalev ja Põltsamaa Felix juhtimise.

Mõlema ettevõtte juhatuse esimehena jätkab tänane Kalevi juht Kaido Kaare. Põltsamaa Felixit üheksa aastat juhtinud Anti Orav lahkub ettevõttest 1. juunist.

"Arutelu käigus leidsime ühiselt, et täna on õige hetk kõrvale astuda. Olen töötanud Põltsamaa Felixis juba 18 aastat ja antud muudatus oli hea ajend oma elus uue lehekülje pööramiseks. Annan juhtimise üle kerge südamega, sest Põltsamaa Felix on heas seisus kasumlik firma, millel on tugev tooteportfell, hea maine ja pühendunud töötajad," lausus Anti Orav pressiteate vahendusel.

Kaido Kaare soovib uue juhtkonna ja juhtimisstruktuuri paika panna jaanipäevaks. "Tõenäoliselt hakkab uuenenud juhtkonda kuuluma inimesi nii tänasest Kalevist kui Põltsamaa Felixist, kuid täpsemad ametikohad ja inimesed selguvad analüüsi käigus. Tootmisüksuste töötajate arvu pole plaanis kummaski ettevõttes vähendada, kuid muutusi töökohtade osas võib ette tulla tugiüksustes," lausus ta.

Ühendamise eesmärgiks on Orkla gruppi kuuluvate ettevõtete omavaheline suurem sünergia, kasvuvõimaluste leidmine ja tugisüsteemide efektiivsus. Ühinemine puudutab vaid ettevõtete üldjuhtimist, mitte Kalevi ega Põltsamaa Felixi tootmistegevusi. Mõlemad ettevõtted jätkavad eraldiseisvate äriühingutena oma tänases asukohas ja seniste kaubamärkide ning toodetega.

Kalev on Eesti suurim maiustustetootja, mille põhitegevuseks on šokolaadi- ja suhkrukondiitritoodete tootmine ning müük. Ettevõte annab tööd ligi 390-le inimesele. Enam kui 180 töötajaga Põltsamaa Felix toodab ning turustab mahlu, konserveeritud köögiviljatooteid, valmistoite, kastmeid, moose, veine jms.

Orkla on Norra päritolu globaalne tööstuskontsern, millesse kuuluvad mitusada ettevõtet annavad kokku 40 riigis tööd ca 28 000-le inimesele. Orkla konsolideeritud käive oli mullu neli miljardit eurot. Kontsern keskendub oma tegevuses tugeva kaubamärgiga toidu- ja esmatarbekaupade tootmisele ning müügile.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077