Autor: Indrek Kald • 24. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mikrotootjad tootsid kvartaliga 28 MWh taastuvenergiat

Märtsi lõpu seisuga on Eestis võrguga ühendatud taastuvenergia mikrotootjaid 16, esimese kvartali kokkuvõttes andsid nad võrku elektrit kokku 28 megavatt-tundi.

Enamus mikrotootjatest on toetuse saajate hulka lisandunud alates möödunud aasta teisest poolaastast.

Taastuvenergia toetust said mikrotootjad selle aasta esimese kvartali jooksul kokku 1520 eurot. Suurima kuise toetuse – 355 eurot – sai märtsikuus sajakilovatise tuuliku omanik. Väikseimaks toetussummaks oli 0,91 eurot, mille sai veebruaris ühe päikeseelektrijaama omanik.

16 mikrotootja tootmisseadmete koguvõimsus on 405 kilovatti. Päikeseelektrijaamu on nende hulgas 11, koguvõimsusega 69 kilovatti. Suurima päikeseelektrijaama võimsus on kümme kilovatti ja kõige väiksema võimsus 2,5 kilovatti. Päikeseelektrijaamade omanikud taotlesid aasta kolme esimese kuu jooksul toetust 5,7 megavatt-tunnile toodetud elektrile.

Tuulest elektrit tootvaid mikrotootjaid on märtsikuu seisuga viis ja nende tootmisseadmete koguvõimsus on 336 kilovatti. Väikseima mikrotootja tuulik on kümnekilovatine ja suurimal 150kilovatine.

Mikrotootjana käsitletakse kuni 200kilovatise võimsusega elektrijaamu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077