Kasuminäljas lihatööstus ootab grillihooaega

Soovist aegsasti hea stardikoht saada ja lettidel pilku püüda alustavad lihatööstused tänavu tarbija ahvatlemist suvetoodetega juba märtsikuus, kusjuures nii mõnegi tootevalikut võib nimetada kannapöördeks.

Tootearendusele panustab Eesti toiduainetööstus tervikuna palju, erandiks ei ole ka lihatoodete valmistajad. Eks see ole kahtlemata ka üks põhjus, miks lihatöötlejate kasumimarginaal küünib üldiselt heal juhul vaid protsendi või paarini - niigi napi kasumi riismed sööb aga ära tootearenduse, uute toodete juurutamise ja nende turustamisega seotud kulu.

Nõudlus liha järele kasvab mitte ainult Euroopas, vaid kogu maailmas ja see paneb tööstusi konkureerima tooraine pärast, sest eks seakasvatajad müüvad ikka ennekõike neile, kes rohkem maksavad.

Arke Lihatööstuse juhataja Andres Trumm selgitab, et suveks pakub tootja traditsioonilist grill-liha, ðaðlõkki, tooreid grillvorstikesi.

"Vist on läbi saamas periood, kui püüti katsetada väga erinevaid maitseid, näiteks ðokolaadiga tooteid. Püütakse leida klassikalisi, inimestele teada-tuntud maitseid. Karta on, et ka sellel suvel on põhiline turundusnipp püüda oma tootele saada punast või kollast silti ehk siis osaleda kampaaniates," kommenteeris ta tänases Äripäevas rubriigis Tööstus.

"Kui päike kõrvale jätta, siis viimasel paaril aastal vaadatakse pakendit, pehmes pakendis ðaðlõkk müüb hästi - tarbijal tekib vähem prügi, kohe on näha lihatüki kvaliteet ja suurused. Ämber on suhteliselt tagasihoidliku müügiga, sest tarbijad on saanud palju petta ja see on rikkunud ära ka korralike tootjate ämbriðaðlõkimüügi. Oleme alati lõiganud oma ðaðlõkid käsitsi ja korralikud tükid, aga kui ostja on saanud ämbrist läbilõikamata liharibasid, siis ei usaldata enam kellegi selliseid tooteid."

Milliste uute toodetega eri tööstused tarbijat meelitama hakkavad, loe pikemalt tänasest Äripäevast.

Osale arutelus

  • Ain Alvela

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara