Autor: Raigo Neudorf • 7. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi riiklik energiakontsern koondab 2500 töötajat

Rootsi riiklik energiakontsern Vattenfall teatas sel nädalal, et kaheaastase säästukava raames koondatakse 2500 inimest, vahendab veebikülg thelocal.se.

Vattenfalli teatel on ettevõtte eesmärgiks järgneva kahe aastaga kärpida kulusid 4,5 miljardi Rootsi krooni ehk 705 miljoni dollari ulatuses.

Ettevõtte juhi Øystein Løseth’i kinnitusel aitab säästukava parandada Vattenfalli efektiivsust ja tugevdada firma finantsseisu. Samas rõhutas ta, et Vattenfallis läbiviidav koondamine toimub sotsiaalselt vastutustundlikul viisil ja tihedas koostöös ametiühingutega.Koondamisteate saab umbes 1500 inimest Saksamaal, ca 500 Hollandis, 400 Rootsis ja 50 teistes riikides.Ettevõte soovib sel aastal säästa 3 miljardit Rootsi krooni ning 2014. aastal 1,5 miljardit krooni.Lisaks kavatseb Vattenfall müüa maha oma Taanis asuva elektrijaama ning osa oma Saksamaal Lippendorfis asuvast elektrijaamast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077