Autor: Indrek Kald • 8. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Küttepuit odavnes aastaga 9%

Aastaga on küttepuit odavnenud 8,7%, teatas erametsanduse infoportaal eramets.ee.

Kindlasti on hinnalangusele kaasa aidanud Narva elektrijaamades hakkpuidu kasutamise lõpetamine aasta teises pooles, seisab portaali pressiteates.

Küttepuidu hind püsis 2012. aasta esimesel üheksal kuul 25 ja 26 euro vahel, oktoobris aga kukkus alla 24 euro piiri ja jäi detsembris pidama tasemele 23,5 eurot tihumeeter.

Lisaks selgub mulluse neljanda kvartali puiduturu ülevaatest, et viimase kolme kuu jooksul on palgihindadest enim kasvanud männipalgi hind, pisut on kerkinud ka männipeenpalgi ja kuusepalgi hind.

Kuusepeenpalgi hind on kvartalitaguse ajaga võrreldes samale tasemele jäänud. Aasta jooksul on männipalgi hind kasvanud enam kui 6%, kuusepeenpalgi hind 4% ja männipeenpalgil ning kuusepalgil on keskmine hinnakasv olnud enam kui 2%.

Lehtpuu jämesortimentide keskmised hinnad on möödunud kvartaliga võrreldes püsinud samal tasemel, kuid aastaga on tunduvalt kallinenud kase vineeripakk (25%). Ka madalama kvaliteedinõudega kasepalk on kallinenud 4%. Lepapalk on aastaga odavnenud ligi 3% ja lepapeenpalgi hind jäänud samale tasemele.

Okaspuupaberipuidu hinnad on läbi 2012. aasta kehvad olnud. Aastaga on männipaberipuidu hind kukkunud ligi 16% ja kuusepaberipuidul ligi 11%, teatas eramets.ee.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077