Kriis sünnitas eduka metallitootja 

Majanduskriisi võib pidada OÜ Hyrles sünnile kaasaaitajaks - mõte luua Eestisse tütarettevõte tekkis Soome emaettevõtte juhtkonnal ajal, mil kriis oli haaramas pea kogu maailma.

Ettevõtte juhi Urmo Sisaski sõnul on siinsest, allhanke korras lehtmetalltooteid valmistavast ettevõttest kujunenud puhtalt kasvuettevõte, kasvufaas jätkub tema hinnangul tänaseni. "Ettevõtte loomisest alates on mahud ja käive aasta-aastalt kasvanud. Tõsi, viimasel aastal on olnud teatavat kasvu pidurdumist, kuid üldine kasv on seni olnud ikka pidev," räägib Sisask.

OÜ Hyrles tootmisjuhi Reio Rahumägi jutu järgi on Hyrlese puhul tegemist küll üdini Soome taustaga ettevõttega, kuid erinevalt paljudest Soome ettevõtetest on nende ettevõttes püksid siiski eestlaste jalas. "Üldiseid ärilisi suundi me Soome juhtkonnaga arutame, kuid üldjoontes on meile antud otsustusvabadus igal tasandil. Oluline on teha head tulemust ning viis, mil moel me selleni jõuame, on meie otsustada,"  räägib mees, kes koos Urmo Sisaskiga on olnud Hyrlese eesotsas selle loomisest alates.

Rahumägi sõnul on Eestis tavapärane, et Soome taustaga ettevõtetes kipuvad mängureeglid saama määratud Soome poolelt ning sageli ei taha sealsed juhid arvestada kohalike oludega, kippudes Soomes levinud traditsioone ka siinsesse keskkonda integreerima.

"On aga täiesti ilmne, et otsustusvabadusega kaasneb ka vastutus, ning vastutame me täiel määral siinse ettevõtte tegevuse eest. Oleme mõlemad enne Eesti firma rajamist Soomes reaalselt ka töötanud, mistõttu  oli usalduskrediiti võimalus varemalt kasvatada," lisab ta.

Igapäevases juhtimistöös korraldatakse suurem osa suhtlusest ettevõttes vahetute ning jooksvate koosolekute, ka sisekoolituste näol, nii lahendatakse ka suuremad jooksvad probleemid. "Alul suhtusid töötajad sellisesse ehk veidi pelglikult ja skeptiliselt,  kuid hiljem see kadus ning mingit hirmu nö "vaibaletuleku" ees meie inimestel tunda pole põhjust," märgib Sisask.

Möödunud aastal teenis ettevõte 2,9 mln eurose käibe juures (ligi 2 korda enam aasta varasemast) 170 000 eurot kahjumit.

MIS ON MIS: OÜ Hyrles
" asutatud: 2008
" asukoht: Harjumaa, Rae vald
" tegevusala: allhanketööna lehtmetallist toodete valmistamine
" tegevjuht: Urmo Sisask
" omanik: Hyrles OY
" töötajate arv: 26
" 2011 investeeringud 1,6 mln eurot, sellest EASi toetus 1,3 mln eurot

Osale arutelus

  • Kairi Oja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara