Rein Voog: meie sektoris peamiselt halvad seadused

Eesti Teenusmajanduse Koda kuulutas välja konkursi, mille käigus selgub 2012. aasta parim ja halvim seadus. Eesti Mäetööstuse Ettevõtete Liidu juhatuse esimees Rein Voog tõdes, et nende sektoris on pigem halvad seadused.

"Konkurentsitult halvima seaduse nimekirja läheb valitsuse määrus "Riigile kuuluva maavaravaru kaevandamisõiguse tasumäärad" küll," lausus Voog.

Tema sõnul on nende sektori puhul reeglina niimoodi, et aasta lõpus valitsus korraldab finantsilise üllatuse. Ta nimetas, et eelmisel aastal oli selleks erimärgistusega diislikütuse kaotamise võimalus, üle-eelmine aasta keskkonnatasude tõus. "Millegi pärast valitsus „armastab“ mäetööstust just aasta lõpus ja sellest aspektist vaadates, et eelarves hakkab raha puudu jääma. Kahjuks oleme me mitmendat aastat järjest need kõige äärmised," kommenteeris Voog.

Küsimusele, milline on selle aasta parim seadus, vastas Voog, et nende sektoris ei tulegi kohe meelde, milline see parim seadus võiks olla. „Kindlasti on ka positiivseid asju olemas. Ei saa kogu elu vaadata mustades toonides, kuigi meie puhul aasta lõpp kisub natukene nutuseks,“ sõnas Voog.

Eesti Teenusmajanduse Koda kuulutas täna avatuks konkursi, mille käigus selgitatakse jaanuari keskpaigaks välja 2012. aasta parim ja halvim seadus. Äripäev uurib ettevõtetelt, milline on nende hinnagul selle aasta parim ja halvim seadus.

Osale arutelus

  • Alyona Stadnik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara