Autor: Raigo Neudorf • 27. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saajose juht: elektrihinna tõus muudab närviliseks

Tuletõkke- ja turvauksi valmistava ASi Saajos tegevjuhi Jaan Allem hinnangul muudab oodatav elektrihinna tõus tõenäoliselt paljud ettevõtted närviliseks.

„Kogu see melu tulevasest elektrihinna tõusust ja sellega kaasnevast inflatsioonist muudab igaühe närviliseks. Teisalt pole vaatamata suhteliselt kõrgele töötuse protsendile asjalikke spetsialiste Keila kandis lihtne tööle leida,“ vastas Allem toostusuudised.ee küsimusele, kuivõrd on tunda hetkel survet palkade tõstmiseks.

Samas lisas ta, et ettevõttes toimunud efektiivsuse kasv on loonud Saajoses eeldusi palgatõusuks.Allemi sõnul oli Saajose üheks olulisemaks töövõiduks selle aasta esimesel poolel kolimine uude tootmishoonesse, mille ehitas Saajose tellimusel AS Harju Elekter.„Laienduse tulemusena on meie eksport suurenenud eelmise aastaga võrreldes 15%,“ märkis Allem, kelle sõnul toimus tõeline läbimurre tootmises suve lõpus, kui tootmise mahud kasvasid sama tööliste arvu juures võrreldes esimese poolaastaga mitukümmend protsenti.„Töötajate arv aasta jooksul ei muutunud, küll on tootlikkus tõusnud 40% aasta algusega võrreldes. Tänase kogemuse põhjal julgen väita, et efektiivsuse tõusuks läbi tootmise parema korraldamise on veel reserve küllaga.“Suuremat uute töötajate palkamist ei kavatse ettevõte järgmiselgi aastal ette võtta.„Kui, siis mitte üle 5 spetsialisti. Tegeleme aktiivselt meil töötavate inimeste oskuste ja teadmiste arendamisega,“ hindas Allem.Ettevõtte juhi sõnul on Saajosele viimase aasta jooksul lisandunud ka uusi tooteid ning üks keerukamaid projekte oli ettevõtte jaoks uste tarnimine luksusristleja ehitusele Prantsusmaale, kus olid erakordselt kõrged kvaliteedinõuded.Järgmise aasta väljavaateid peab Jaan Allem Saajose jaoks samuti heaks. Tema sõnul on ettevõtte eelarve ca 20% tänavusest suurem ning ettevõte kavatseb laiendada oma eksporti lähimaadesse.Seoses läheneva aastalõpuga uurib toostusuudised.ee tuntud ettevõtetelt, milliseks hindavad ettevõtted lõppevat aastat ning mida oodatakse järgmiselt aastalt.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077