Autor: Raigo Neudorf • 9. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnopol ehitab kasvulava biotehnoloogia ettevõtetele

Täna kogunevad Tallinna Teaduspargis Tehnopol viis suure kasvupotentsiaaliga bio- ja tervisetehnoloogia ettevõtet, et saada rahvusvahelistelt ekspertidelt nõu investeeringute kaasamiseks.

Tehnopoli äriarendusüksuse juht Külle Tärnov ütles, et biotehnoloogia kui valdkond vajab rohkem rakenduslikkust.

„Eesti ülikoolides on selles vallas parim kompetents, kuid need teadmised ei kandu ettevõtlusesse. Selleks, et olukord muutuks toome Eestisse rahvusvahelised mentorid, ettevõtted ja investorid, kes meie ettevõtetele eeskuju, nõu ja finantseeringuga abiks oleksid,“ märkis Tärnov.„Täna on Eestis bio- ja tervisetehnoloogia ettevõtlus lapsekingades. Kokku tegutseb selles valdkonnas 55 ettevõtet, hõivates 500 spetsialisti. Samuti on Eestis kõigest 4-5 valdkondlikku edulugu, mis järelkasvu innustab.“Tärnovi sõnul on Tehnpol seadnud bio- ja tervisetehnoloogia valdkonna prioriteediks IKT sektori kõrvale.„Koostöös Tartu Biotehnoloogia pargiga soovime rahvusvahelise kompetentsi abil igal aastal kasvatada Eestis juurde 10 bio- ja tervisetehnoloogia ettevõtet.“Paneeli ette astuvad täna taastus- ja ennetava ravi rakendusi loov ettevõte Cognuse, biotehnoloogia ettevõtetele uuringuid müüv TBD-Biodiscovery, geneetilisi toitumiskavasid pakkuv Flick Diet, kunstlikke läätsi arendav Vision Solution Technologies Europe ning laste terviseinformatsiooni koondav HealthDiary.Ettevõtteid hindavad Seppo Mäkinen, Jarne Elleholm, Henrik Jense, Nora Kaarela, Mart Ustav, Marko Ölluk, Thomas Schmit, Eskil Söderlind ja Pille Kink.Parim alustav ettevõte pääseb otse Londonis toimuvale investoresitlusele Health Startup Europe.Biotehnoloogia paneeli korraldab Tehnopol EASi ja Euroopa Liidu Sotsiaalfondi rahastatud ettevõtlikkuse suurendamine tervisetehnoloogias projekti raames. Korralduspartneriks on UK Trade & Invest.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077