Autor: Indrek Kald • 20. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valio suurendas esimese poolaasta müüki 9%

Valio Balti ettevõtete, ASide Valio Eesti ning Võru Juust müügikäive oli tänavu esimesel poolaastal ligi 50 miljonit eurot, mis on üheksa protsenti rohkem kui mullu samal ajal.

Valio Balti käibest 65% tuleb Eestist, ekspordi osa müügist moodustab 35%. "Ekspordimüügis on kasvanud märgatavalt Venemaa osakaal, kuhu müüme peamiselt juustu ning värsketest piimatoodetest jogurteid ja kohupiimasid. Venemaa müügikasvu põhjusteks on ühest küljest orgaaniline kasv, teisest küljest väikepakis juustude laienenud distributsioon, värsketoodete laienenud sortiment ning suurenenud kliendibaas," selgitas Valio Eesti juht Maido Solovjov.

Tänavu esimesel poolaastal tegi Valio Balti riikides investeeringuid 1,4 miljoni euro ulatuses, millest Võru Juustu investeeringud moodustasid 800 000 eurot ja Valio Eesti investeeringud 600 000 eurot.

Maido Solovjovi sõnul võib esimese poolaasta suursaavutuste hulka lugeda vadakuliini käivitamise, juustu väike- ja viilupakendi rekordmüügid, head müügitulemused koorte kategooriates ning Alma jogurtite uuenduse. "Aga ka väiksemad võidud, nagu Laeva meierei tootmiskadude vähendamine, on teinud ettevõtte tugevamaks ja konkurentsivõimelisemaks," nentis ta.

Peamiselt Lõuna-Eesti farmide toorpiimast valmistatud Valio Eesti tooteid leiab ka Lätist, Leedust, Venemaalt, Itaaliast, Rootsist ja Ameerika Ühendriikidest. Ligi 320 töötajaga Valio Eesti on kohaliku toorpiima kokkuostja, piimatoodete eksportija ning Võru ja Laeva valla suurim tööandja.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077