FOTOD:A. Le Coq asub konkureerima Värska Originaaliga

A. Le Coq omandas 20% Värskas tegutsevast ettevõttest Verska Mineraalvee OÜ, et hakata konkurentsi pakkuma Eesti mineraalveeturgu valitsevale Värska Originaal veele.

A. Le Coqi juht Tarmo Noop põhjendas osaluse omandamist sooviga siseneda loodusliku mineraalvee segmenti, kus seni kohalike tootjate vahel konkurents puudus. „Aitasime 20%-lise osaluse ostuga tootmist kaasajastada, et saada õigus toota looduslikku mineraalvett, mis vastaks Euroopa Liidu nõuetele,” ütles Noop. Ta lisas, et A. Le Coq aitab uut vett turustada ja müüa, samuti aidati pakendeid välja töötada.

Verska Mineraalvee suuromanik on Toomas Sein, kellele kuulub ettevõttest 80%. Seina sõnul moodustab looduslik mineraalvesi 20% Eesti veeturust. Verska Mineraalvesi kavatseb sellest turust endale võtta neljandiku: „Investeerisime 600 000 eurot kaevu- ja tehaseseadmete uuendamisesse ja tootmishoonesse ning alustame konkurentsi pakkumist Värska Originaalile.”

Sein lisas, et välismaistest brändidest on suurimaks konkurendiks Gruusias toodetud vesi Borjom. Verska Mineraalvee tehases hakatakse villima 1-liitrises pudelis Värska Mineral Water’it ning 1,9-liitrises pudelis Värskat. Uue Värska vee mineralisatsioon on 2000 mg liitrile (alates 1500 mg/l loetakse mineralisatsiooni kõrgeks). Liini maksimaalne tootlikkus on 6000 liitrit tunnis.

Verska Mineraalvesi annab tööd ligi 20 inimesele. Investeeringut toetas PRIA 281 680 euroga.

Galerii

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara