Autor: Tanel Raig • 3. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD:A. Le Coq asub konkureerima Värska Originaaliga

A. Le Coq omandas 20% Värskas tegutsevast ettevõttest Verska Mineraalvee OÜ, et hakata konkurentsi pakkuma Eesti mineraalveeturgu valitsevale Värska Originaal veele.

A. Le Coqi juht Tarmo Noop põhjendas osaluse omandamist sooviga siseneda loodusliku mineraalvee segmenti, kus seni kohalike tootjate vahel konkurents puudus. „Aitasime 20%-lise osaluse ostuga tootmist kaasajastada, et saada õigus toota looduslikku mineraalvett, mis vastaks Euroopa Liidu nõuetele,” ütles Noop. Ta lisas, et A. Le Coq aitab uut vett turustada ja müüa, samuti aidati pakendeid välja töötada.

Verska Mineraalvee suuromanik on Toomas Sein, kellele kuulub ettevõttest 80%. Seina sõnul moodustab looduslik mineraalvesi 20% Eesti veeturust. Verska Mineraalvesi kavatseb sellest turust endale võtta neljandiku: „Investeerisime 600 000 eurot kaevu- ja tehaseseadmete uuendamisesse ja tootmishoonesse ning alustame konkurentsi pakkumist Värska Originaalile.”

Sein lisas, et välismaistest brändidest on suurimaks konkurendiks Gruusias toodetud vesi Borjom. Verska Mineraalvee tehases hakatakse villima 1-liitrises pudelis Värska Mineral Water’it ning 1,9-liitrises pudelis Värskat. Uue Värska vee mineralisatsioon on 2000 mg liitrile (alates 1500 mg/l loetakse mineralisatsiooni kõrgeks). Liini maksimaalne tootlikkus on 6000 liitrit tunnis.

Verska Mineraalvesi annab tööd ligi 20 inimesele. Investeeringut toetas PRIA 281 680 euroga.

Tervituslaul seto koorilt.
Foto: Raul Mee
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077