Autor: Indrek Kald • 30. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enn Kunila lubab Toiduliidu juhina panustada ekspordile

Eile kolmandaks ametiajaks Eesti Toiduainetööstuse Liidu volikogu esimeheks valitud Enn Kunila panustab uuel ametiajal ekspordi suurendamisele.

"Meie prioriteedid sel ja järgevatel aastatel on ekspordivõimaluste leidmine Euroopas; siin Eestis kodumaise toidu jätkuv tutvustamine ja tunnustamine," selgitas ta.

Premia juhi Kuldar Leisi sõnul palus toiduliidu juhtkogu Kunilal ametis jätkata. "Enn Kunila on end näidanud demokraatliku ja teisi arvestava juhina," märkis ta.

Toiduliidu volikogu ja volikogu esimees valitakse kolmeks aastaks. Toiduliidu volikokku kuulub 22 ettevõtet. Liidu juhtkogusse valiti lisaks volikogu esimehele Anti Orav Põltsamaa Felix ASist, Ülo Kivine Tere ASist, Olle Horm Maag Lihatööstus ASist, Ants Promann Leibur ASist, Peeter Võrk õlleliidust ja Kuldar Leis Premia Tallinna Külmhoone ASist.

Toiduliidu peaeesmärk on seista toiduainetööstuse huvide eest siinse ärikeskkonna kujundamisel. Liidu ülesanne on olla tööstusharu huve esindav arvestatav partner avalikule sektorile, rahvusvahelistele organisatsioonidele ning teistele asutustele ning olla tööstusharu esindusorganisatsioon.

Toiduliidu juhtimisel viiakse Eestis läbi mitmeid eestimaise toidu ja toitumisalase teadlikkuse tõstmise kampaaniaid: eestimaiste toodete esiletoomiseks "Märka Eesti märki!", e-ainete teavituskampaania "Tunne oma toitu!", päevaste toitumissoovituste kampaania "GDA toitumisjuht", "Sealiha healiha". Juba 18. korda valitakse "Eesti Parimat Toiduainet".

1993. aastal asutatud Eesti Toiduainetööstuse Liitu kuulub 44 ettevõtet ja neli erialaorganisatsiooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077