Autor: Tanel Raig • 15. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kitman soovib messide abiga suurendada eksporti 20%

Kitman loodab välismessidel osalemisega tänavu suurendada oma eksporti 20% võrra. 14.-15. märtsini osaletakse Soome suurimal jaemüügi- ja kaubandussisustuse messil Myymälä 2012.

"Kuna Kitman ekspordib suurema osa oma toodangust ja Soome on juba praegu meie suurim eksporditurg, siis on Myymälä mess meie jaoks peaaegu et kohustuslik.  Eelnevad aastad on näidanud, et turul nähtav olemine on väga oluline,“ ütles AS Kitmani juht Ilo Rannu.

Ta lisas, et Myymälä messil osalemine tagab võimaluse kahe päeva jooksul kõigi olulisemate Soome jaemüügipartneritega näost näkku kontaktis olla ning vahetada infot nii tulevaste projektide osas kui saada tagasisidet juba valminud sisustuslahenduste kohta. Myymälä mess on eelkõige suunatud Soome juhtivatele jaemüüjatele, kes kujundavad oma arvamust turul olevatest toodetest ja teenustest ning nende pakkujatest. Kitman osaleb messil kolmandat korda. Messil osaletakse EASi toel. „Ekspordivõime arendamisel on muude meetmete kõrval messidel oluline roll. 2010. aastal tegime EAS-ile ekspordiplaani toetamise taotluse, mille käibe ja kasumi nelja aasta plaanid saavutasime juba poolteise aastaga. Ekspordiprognoosi täitmisel oleme plaanist samuti mõned sammud ees. Käesoleval aastal soovime eksporti veel 20 % suurendada, kuigi meie eksportturgudel ei ole just paremad ajad,“ rääkis Ilo Rannu.

EAS-i toel on Kitman Myymälä messil juba teist korda. EAS-i toel ellu viidavasse ekspordiplaani kuulus ka osalemine Alihankinta 2012 messil ja Düsseldorfis toimunud Euroopa olulisimal kaubandussisustuse messil EuroShop2010, kus Kitmani messiboks Eggotique tõsteti esile 2000 eksponendi hulgast ja märgiti ära 10 kõige huvitavama hulgas.

Suurimad Kitmani Soome kliendid on Anttila, Kesko Food, Rautakesko, Musti ja Mirri, Tokmanni, L-Fashion Group (Luhta, Aleksi 13), Veikkaus OY (Soome Loto) ja maailma suurim saunabränd Harvia.

Eksport moodustas 2011. aastal kogu Kitmani müügimahust 56 %. Soome kõrval ekspordib Kitman Venemaale, Lätti, Leetu, Rootsi, Taani, Saksamaale ja Prantsusmaale.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077