A. Le Coq on Eesti esimene õlletootja, kellele väljastati maheõlle tootmiseks Euroopa Liidu nõuetele vastav spetsiaalne sertifikaat. Uue õlle valmistamisel on kasutatud mahepõllumajanduses kasvatatud linnaseid ja humalaid.
A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul on uue õlle Organic Beer tootmisel kasutatud linnased ja humalad kasvatatud mahepõllumajanduses kehtivate normide järgi ning samuti on maheõlle tootmine täpselt reguleeritud. “Oleme viinud oma tootmisprotsessis sisse vajalikud täiendused ning läbinud Veterinaar- ja Toiduameti põhjaliku kontrolli, mille tulemusena on meile väljastatud maheõlle tootmiseks spetsiaalne sertifikaat – Mahetoodete tootmise tunnustus nr. 17046,” lausus Noop.
Ettevõte ostab mahelinnaseid Soomest ning mahehumalaid Saksamaalt. Õlle tootmiseks kasutatakse spetsiaalset pärmi, mis ei ole varemalt kokku puutunud teiste tootmises olevate õlledega.
Noobi sõnul on mahetooted populaarsust kogumas terves maailmas. “Üha enam on neid tarbijaid ja ettevõtteid, kes soovivad oma tegevusega säästa ümbritsevat keskkonda ning üks võimalus selleks on valida mahetoode,” selgitas Noop uue õlle turuletoomise põhjuseid.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Uue õllega soovitatakse näidata, et mahetoode ei pea olema tingimata kallis ja kättesaamatu tavapoest. Organic Beer maheõlu alkoholisisalduseks on 4,5%. Toode tuleb müügile sellel nädalal 0,5-liitristes klaaspudelites ning õlle keskmine müügihind kaupluses on 0,95-0,99 eurot.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Esimesena Eestis maheõlu tootma hakanud A. Le Coq plaanib uut toodet ka eksportida. Ettevõtte juhi Tarmo Noopi sõnul on nende uuel mahetootel ennekõike turgu Skandinaavias.
Olgu tegu väikese laoruumiga või suure logistikakeskusega – sobiva riiuli leiab igasse keskkonda. Õige valiku tegemisel tuleb arvestada mitmete teguritega, näiteks hoiustatavate esemete kaalu ja ruumi eripäradega. Siin on mõned praktilised soovitused, mis aitavad sobiva riiuli leida.