Autor: Tanel Raig • 2. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saarioinen Eesti müüs jaanuaris eelmisest aastast 17% enam

Kui Eesti tööstustoodangu statistika näitas detsembris langust võrreldes aasta varasemaga, siis valmistoitude valmistaja Saarioinen Eesti suutis jaanuaris müüa aastases võrdluses 17% varasemast enam.

„Omatoodangu müük oli jaanuaris hea ning ületas veidi isegi möödunud aasta detsembri müüki,“ kinnitas Saarioinen Eesti turundusjuht Iiris Viitmaa. Võrreldes eelmise aasta jaanuariga oli aga käibe kasv ettevõttel tervikuna 17% ning omatoodangu osas kasvas käive 26%. Seejuures moodustas omatoodangu osatähtsus ettevõtte jaanuarikuu käibest enam kui 86%.

Viitmaa andmetel on Saarioinen Eesti plaaninud tänavu ettevõtte tootmismahtu kasvatada ligikaudu 15%. Põhitähelepanu on suunatud valmistoitude müügi kasvule eksportturgudel. Ettevõtte tulukus peaks paranema vähemalt kümnendiku võrra, teatas Viitmaa.

Ettevõttel on tänavu plaanis välja töötada üle 20 uue valmistoidu (eelmisel aastal toodi turule 22 uut toodet). Veidi vähem, kui pooled uutest toodetest suunatakse eksporti. „Peame väga oluliseks saavutada head müügi kasvu eelkõige Lätis ja ka kontserni koduturul Soomes,“ ütles Viitma. Ta lisas, et aasta jooksul väljatöötatud uudistoodete osakaal müügist on ettevõttes olnud alati 22-25% piires ja seda suhet püütakse hoida ka tulevikus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077