Autor: Tanel Raig • 23. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Anti Orav: energiakulud tegid hüppelise kasvu

ASi Põltsamaa Felix juhataja Anti Orav tunnistas, et energiakulud tegid juba tänavu hüppelise kasvu, kerkides ligikaudu 30%. See oli toormehindade kõrval suurim kulukasv.

Orav kinnitas, et on ka järgmisel aastal arvestanud energiakandjate hinnatõusuga. Põltsamaa Felix on seni suurima investeeringu energiasäästu valdkonnas teinud 2005. aastal, kui ligikaudu miljon euro eest rajati automaatne põlevkiviõli katlamaja. „See andis kohese säästu,“ kinnitas Orav. Tasuvusaeg oli tema sõnul lühike, kuna paranes efektiivsus, langesid tegevuskulud ning katlamaja sai valmis enne küttehindade hüppelist kasvu.

Praegu tegeletakse ettevõttes kütterežiimide timmimisega. Ees ootab ka energiaaudit ning katlamaja efektiivsuse tõstmise projekt.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077