ABB ostab ettevõtteid kokku

ABB Grupp teatas täna kahe ettevõtte omandamisest. 210 miljoni euro eest omandati puhvertoiteallikate (UPS) alal tegutsev Ðveitsi ettevõtte Newave Energy Holding. Ungari ettevõtte General Trafo omandamise hinda osapooled ei avalikusta.

Newave’i puhaskasum oli eelmisel aastal 9,99 miljonit eurot 99,4 miljonilise käibe juures. Newave on saavutanud Euroopas tugeva turupositsiooni UPS-süsteemide tootjana, samuti tehnilise nõustamise, hoolduse ja muude teenuste alal. ABB plaanib integreerida Newave’i oma automaatika ja ajamite divisjoniga.

ABB näeb, et globaalne puhvertoiteallikate turg pakub kasvuvõimalusi, peamiselt teabekeskuste, tööstuse ja infrastruktuuriga seotud valdkondades. Kontsern loodab suurendada oma turuosa 8 miljardilt eurolt ligi 9,5 miljardi euroni.

Newave toodab seadmeid keskmise ja suure võimsusega UPSide vahemikus, mis on täna kõige suurem segment 50 protsendiga kogu UPS-seadmete turust. Selle turuosa aastane kasv on 6-10 protsenti. Newave’i ülevõtmine võimaldab ABB-l pakkuda täielikku valikut UPS-lahendustest tööstus-, kaubandus- ja andmekeskusklientidele nii vahelduvvoolu kui alalisvoolu osas.

General Trafo ostmisega soovib ABB Grupp laiendada oma teenusteportfelli elektrijaotusvõrgu ja väikeste jõutrafode valdkonnas. General Trafo on transformaatorite korrashoiuettevõte, mis pakub infrastruktuuri- ja tööstusklientidele elektrijaotusvõrgu hooldamise ning väikeste jõutrafode korrashoiuteenuste lahendusi. Ungaris Györis asuvas ettevõttes töötab 40 inimest. „General Trafol on märkimisväärne oskusteave omas valdkonnas,“ põhjendas ABB Grupi elektrivõrkude ja –süsteemide divisjoni transformaatorite ärivaldkonna juht Markus Heimbach ostu. „Korrashoiuteenused on meie strateegiline fookusvaldkond ja me kavatseme laiendada oma kohalolekut selles valdkonnas.“

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara