Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 7. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suwem võitis Saksa Majanduse Auhinna ja 5000 eurot  

Saksa-Balti Kaubanduskoda andis teistkordselt Eestis välja Saksa Majanduse Auhinna, mis hõlmab rahalist preemiat suuruses 5000 eurot, vahendab Bestsales.ee.

Selleaastase Saksa Majanduse Auhinna võitis Põlvamaa lastemööblitootja Suwem AS, kes veenis žüriid eeskätt tõsiasjaga, et ettevõte on esindatud välisturgudel oma kaubamärgiga ning omab Saksamaal esindussalongi.

Kaalukaks argumendiks Suwemi kasuks olid ettevõtte tootmisprotsessi keskkonnasõbralikkus ning see, et ettevõte on Kagu-Eesti puiduettevõtete klastri ning puidu kompetentsikeskuse initsiaator ja eestvedaja. Samuti toetab ettevõte lapsi, kohalikke lastekodusid ja Puuetega inimeste koda. Seega on ”Vastutus tuleviku ees”, mis oli käesoleva aasta auhinna märksõna, Suwemi tegevuses mitmekülgselt kajastatud.

Saksa Majanduse Auhind hõlmab rahalist preemiat suuruses 5000 eurot, mida saab kasutada kas Saksa messil osalemise finantseerimistoetuseks, Saksamaal mõnel konverentsil osalemiseks või töötajate koolituse/ täiendõppe toetuseks. Auhinda saab välja võtta ka mõnd Saksa-Balti Kaubanduskoja teenust kasutades (personalivahendus, agendiotsing, uute koostööpartnerite vahendamine vms).  Nii võitja kui teised finalistid saavad ühe aasta olla koja liikmed ilma liikmetasuta.

Auhinnale kandideerisid 12 ettevõtet, kelle hulgast valis žürii kuus finalisti:

Clyde Bergemann Eesti ASHekotek ASMS Balti Trafo OÜSiemens Osakeyhtiö Eesti filiaal Suwem ASTBD-Biodiscovery OÜ

Saksa Majanduse Auhinna eesmärgiks on Saksa-Eesti majandussuhete edendamine ja väike- ja keskmise suurusega ettevõtete motiveerimine ärisidemete loomisel Saksa firmadega. 

Saksa-Balti Kaubanduskoda Eestis, Lätis, Leedus kuulub Saksamaa väliskaubanduskodade võrgustikku ja on ainuke rahvusvaheline kaubanduskoda, kes on esindatud kõigis kolmes Balti riigis. Kojal on 385 liiget.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077