Autor: Tanel Raig • 30. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LabelPrint otsib võimalusi tootlikkuse tõstmiseks

Trükitööstus LabelPrint on asunud kaardistama tootmises toimuvat, et tõsta trükimasinate tööaega ja seeläbi tootmise efektiivsust.

OÜ LabelPrint juhatuse liige Sten Sarap rääkis Äripäeva Tööstuse klubis, et investeeringute asemel uutesse seadmetesse on tootmismahtude suurendamiseks praegu oluliselt odavam leida võimalusi tootlikkuse tõstmiseks. „Meil praegu masin 30% ajast töötab ja 70% ajast seisab. Oluliselt odavam on tästa seadme tööaeg 30%-lt 50%-le, kui osta uus masin,“ rääkis Sarap.

Sarap ütles, et pikemat aega on nad kaardistanud tootmises kõiki tegevusi, et näha, mis tootmises tegelikult toimub. Samas ta möönab, et oluline on ka motiveeriv palgasüsteem. „Niisama ei hakka keegi rohkem liigutama,“ tunnistab ta.

Sarap ütleb, et on kümne aasta jooksul proovinud erinevaid võimalusi, kuidas inimesi paremini tööle panna. Kõige suurem asi on olnud inimestelt vabaduse äravõtmine puhkeaegadel. Kui varasemalt tegi iga töötaja pause endale meeldival ajal, siis nüüd on puhkepauside ajad kindlalt paika pandud. „Tootlikkus kasvas 20% tänu puhkepauside organiseerimisega,“ kinnitas Sarap.

Samal teemal on 8. detsembril loengut pidamas ka OÜ Vitalonga juhtimiskonsultant Jari Kukkonen. Ta röögib, kuidas tõsta ettevõttes efektiivsust olemasolevate ressurssidega. Töpsemat infot leiab SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077