Autor: Tanel Raig • 20. oktoober 2011

Pentus luges VKG fosforiidi kaevandamise plaanist lehest

Keskkonnaminister Keit Pentus teab seni vaid meedia vahendusel Viru Keemia Grupi plaanist hakata fosforiiti kaevandama, kirjutab Virumaa Teataja.

Keskkonnaminister väitis, et teab neist plaanidest üksnes nii palju, kui pressiteadete ja meedia vahendusel on temani jõudnud. “Eesti fosforiidivarud on passiivsed ja keskkonnaministeeriumil ei ole mingit soovi ega ka põhjust, miks seda peaks muutma,” ütles keskkonnaminister Keit Pentus, kelle kinnitusel on varude passiivseteks nimetamisel konkreetsed ja teaduslikud põhjendused.

Sõmeru vallavanema Peep Vassiljevi hinnangul oli vallavalitsuses kaevandamisest vestlemas käinud Viru Keemia Gruppi esindav projektijuht Kalev Kallemets nõrgalt ette valmistatud ja esines populaarteaduslike väidetega 5. klassi tasemel. Vassiljev rääkis, et sel kombel meelitatakse vallavalitsusi kaevandamisõiguse tasuna saadavate tuludega, aga kui varem läksid tulud kaevandajaga pooleks, siis nüüd jääb tegelikult ainult 32% vallale ja 68 riigile.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077