Autor: Indrek Kald • 11. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VKG asutas Silbet Ploki baasil uue tütarfirma

Silbet Plokk pankrotivara baasil asutatud uue tütarettevõtte nimeks sai VKG Plokk OÜ. Ettevõtet asub juhtima endine VKG Soojus ASi müügijuht Hannes Niinepuu.

Vastasutatud ettevõttes on tööl 15 esimest töötajat, suures osas Silbet Plokk ASi endised töötajad. Esialgseks eesmärgiks on osalises mahus taastada tootmine ning pikemas perspektiivis tegeleda tootearendusega, laiendada tootenomenklatuuri ning viia kogu ettevõtmine tänapäevasele tasemele.

VKG arendusdirektori ja juhatuse liikme Jaanus Purga sõnul oli Silbet Ploki pankrotivara ostmise eesmärgiks VKG ärivaldkondade laienemine ehitusmaterjalide suunal. "See suund on pikalt olnud VKG potentsiaalsete strateegiate hulgas, kuna ehitusmaterjalitööstus on valkond, kus reaalselt on võimalik kasutada suuremas mahus põlevkivitöötlemise kõrvalprodukte – tuhka ja poolkoksi. Esmaseks eesmärgiks on seadmete remont ja ettevalmistamine. Seejärel loodame käivitada tootmist, millega kaasneb ka töökohtade taastamine," rääkis ta.

VKG Ploki juhatuse liige Hannes Niinepuu ütles, et praeguseks on plokitootmine olnud konserveeritud seisus üle kahe aasta ning selle taaskäivitamine nõuab ulaluslikke remonditöid ja investeeringuid. "Meie peamise tähelepanu all on uus ehitusmaterjalide tootmisliin, mis on võrreldes teiste liinidega kõige paremas seisus," kinnitas ta.

Hannes Niinepuu on töötanud VKG Soojus ASis (eelnevalt AS Kohtla-Järve

Soojus) alates 2002. aastast, millest müügiosakonna juhatajana alates 2004.aastast kuni praeguseni.

Enne oma tootmistegevuse peatamist, oli Silbet Plokk OÜ üheks regiooni arvestatavaks tootmisettevõtteks, mille tegevusalaks on põlevkivituhast ja

liivast ehitusplokkide tootmine. Ehitusmaterjalide tootmine jääk- jakõrvalproduktidest on Euroopas kasvav ja keskkonnakaitseliselt eelistatudtrend, kuna võimaldab säästa puhtaid looduslikke materjale ning vältidatäiendavat maavarade kaevandamist.

Põlevkivituha kasutamine ehitusplokkides võimaldab olulisel määral säästa nii tsementi kui ka Eesti ehitusmaavarasid mida kasutatakse teiste kergplokkide valmistamisel – lubjakivi, savi, liiva.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077