Autor: Tanel Raig • 10. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Altia ületab üheksa kuuga eelmise aasta kogumüüki

Alkoholitootja ning -maaletooja Altia Eesti müügitulu on üheksa kuuga 26 miljonit eurot, mis on enam kui kogu eelmise aasta käive kokku.

Kokku on Altia Eesti tänavu üheksa kuuga müünud oma toodangut ligi 4,1 miljonit liitrit. Müügimahust kolmveerandi moodustas Altia Eesti tehases villitud toodang ning ülejäänud osa imporditud toodete müük. Eestis toodetu eksport kasvas aastaarvestuses ligi kuus protsenti. „Siseturul oli tunda aasta alguse majanduskasvu mõju ning tarbijate suuremat aktiivsust, ütles Altia Eesti juhatuse liige ning Altia Baltikumi direktor Kristel Mets. Ta lisas, et pidevalt on kasvanud ka riigi maksumärkidega alkoholi osakaal turul.

Ekspordisuunal on ettevõte kasvatanud oma toodete müüki Soome Alko ketis ning müüki Lätis.

Mets näeb toodangumahtude kasvu ka aasta viimastel kuudel, mis toovad traditsiooniliselt kaasa suurema nõudluse. Mõju võib avaldada ka 1. jaanuarist 2012 kavandatav viieprotsendiline aktsiisitõus. Altia Eesti on üheksa kuuga maksnud riigikassasse aktsiisi 14,4 miljonit eurot.

Eelmisel aastal oli ettevõtte käive 23,3 miljonit eurot.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077