Altia ületab üheksa kuuga eelmise aasta kogumüüki

Alkoholitootja ning -maaletooja Altia Eesti müügitulu on üheksa kuuga 26 miljonit eurot, mis on enam kui kogu eelmise aasta käive kokku.

Kokku on Altia Eesti tänavu üheksa kuuga müünud oma toodangut ligi 4,1 miljonit liitrit. Müügimahust kolmveerandi moodustas Altia Eesti tehases villitud toodang ning ülejäänud osa imporditud toodete müük. Eestis toodetu eksport kasvas aastaarvestuses ligi kuus protsenti. „Siseturul oli tunda aasta alguse majanduskasvu mõju ning tarbijate suuremat aktiivsust, ütles Altia Eesti juhatuse liige ning Altia Baltikumi direktor Kristel Mets. Ta lisas, et pidevalt on kasvanud ka riigi maksumärkidega alkoholi osakaal turul.

Ekspordisuunal on ettevõte kasvatanud oma toodete müüki Soome Alko ketis ning müüki Lätis.

Mets näeb toodangumahtude kasvu ka aasta viimastel kuudel, mis toovad traditsiooniliselt kaasa suurema nõudluse. Mõju võib avaldada ka 1. jaanuarist 2012 kavandatav viieprotsendiline aktsiisitõus. Altia Eesti on üheksa kuuga maksnud riigikassasse aktsiisi 14,4 miljonit eurot.

Eelmisel aastal oli ettevõtte käive 23,3 miljonit eurot.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara