Autor: Tanel Raig • 24. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leibur otsib elktroonika- või farmaatsiatööstuse kogemusega tootmisdirektorit

Leibur on välja kuulutanud konkursi ettevõtte tippjuhtkonda kuuluva tootmisdirektori leidmiseks. Kandideerijale tuleb kasuks töökogemus elektroonika- või farmaatsiatööstuses.

Leiburi juhatuse esimees Asso Lankots ütleb, et elektroonika- ja farmaatsiatööstuses on sarnaselt toiduainete töötlemisega kõrged nõuded ümbritseva keskkonna puhtusele ja tööohutusele. „Mul on ka tunne, et elektroonika- ja farmaatsiatööstus on selgelt avatumad globaalsetele vooludele ning seetõttu oleks neilt hea üht-teist õppida. Vajame värskeid mõtteid, vajame juhtimisinnovatsiooni,“ põhjendab Lankots soovi leida tootmisdirketor elektroonika- või farmaatsiatööstusest.

Ka leiab Lankots, et kõrgtehnoloogia osakaal Leiburi tootmisprotsessis kasvab pidevalt. See eeldab uut mõtlemist seadmete ennetava hoolduse valdkonnas, täiesti uusi kompetentse ning hoiakuid, selgitab ta. „Loodetavasti aitab kõrgtehnoloogia osakaalu jätkuv suurenemine meelitada oma rüppe tipp-spetsialiste. Suurt perspektiivi näeme mehhatrooniku elukutsel, kellest praegu sama suurt puudust tunneme,“ räägib Lankots.

Leiburi tootmisdirektori põhiline vastutus seisneb tellimuste õigeaegses täitmises. „Otsime inimest, kellel on masstootmise kogemus sh kaasaegse liinitootmise juhtimise kogemus,“ ütleb Lankots. Tema sõnul on Leiburi eripäraks 24h tootmine – töötatakse ööpöevaringselt pausideta 365 päeva aastas. „Seetõttu tavapärast kaheksast viieni tööd me ei paku. Tööajanorm on loomulikult 40 tundi nädalas, kuid tööaja algus ja lõpp sõltuvalt vajadusest ja olukorrast on libisev,“ selgitab ta.

Lankotsi ütlusel pakub täiendavat väljakutset asjaolu, et tegemist ei ole lattu tootmisega. Tellimused saadakse kokku üldjuhul 8-10 tundi enne kaupade väljaveo algust. Selline olukord eeldab väga head müügiosakonna ja tootmise vahelist koostööd: planeerimist, prognoosimist, jooksvat infovahetust olulistest nõudlust mõjutavatest sündmustest. Tootmisdirektor peab valdama hästi eesti, inglise ja vene keelt, olema väga paindliku ja kliendikeskse mõttelaadiga, loetleb Lankots uuele tootmisdirektorile vajalikke omadusi.

Leiburi senise tootmisdirektori Agu Matsi juhatuse liikme volitused lõppevad septembri alguses, mistõttu toimubki konkurs uue tootmisdirektori leidmiseks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077